Yemeksepeti PROTALITY DROPSTARS Şampiyonu Entropiq

Sonunda nefis bir PUBG etkinliğinin daha sonuna geldik ve Yemeksepeti PROTALITY DROPSTARS mücadelesinde şampiyon takım belli oldu. Bu zorlu mücadeleden alnının akıyla çıkan ve $2000 değerinde nakit ödülü kazanan ekip ise Entropiq idi. Özellikle Büyük Final aşamasının son gününde gösterdikleri harika performansla rakiplerine fark atan başarılı dörtlü, Grup Aşaması’nda bu kadar keskin bir tablo çizmemişti. Öte yandan Grup Aşaması performansları adeta korkutucu derecede güçlü olan takımların da Büyük Final mücadelesinde bekleneni veremediğine şahit olduk. 4 hafta süren ve PUBG tutkunlarına yıl sonu şöleni yaşatan bu etkinliğin son 5 karşılaşmasında yaşananları kısaca sizler için derledik. 

Maç 1

Uçak son günün ilk karşılaşmasını Campo Militar’dan Los Higos’a uçarak açtı. Alan da Minas Generales merkezli bir doğu bölgesi olarak belirlenince takımların çoğu için kolay geçecek bir loot aşaması başladı. 3.30 civarlarında karşılaşan TL ve IW arasında ilk skor TL ekibine gitti. 5. dakikada takımlar merkez bölge çevresinde hızlı şekilde yakınlaşınca taciz atışlarıyla başlayan çatışmalar arttı. Graveyard bölgesinde yoğunlaşan çatışmalar, yalnızca bir iki oyuncunun düşmesiyle sonuçlandı ve çok erken bir elenme görmedik. Rakiplerinin çoğunun yakın noktalarda olduğunu gören takımlar riskli hamlelerden kaçınarak aşamanın bitişini beklediler. Özellikle DA ve EIQ, La Bendita’nın hemen güneyindeki çiftliğin ortasında bulunan yerleşkede uzun süre dirsek temasında birbirlerini kollayarak beklediler. 11. dakikada EIQ_Qbe’nin 2 kişiyi düşürmesiyle hızlanan mücadelede avantajı değerlendiren EIQ buradan galip çıktı. O esnada hangara hücum eden HERO‘ya karşı pozisyon alan EIQ, defansif şekilde beklemeye koyuldu. Bölgenin çevresini dolaşarak boşluğu bulan HERO, uzaklardan dahil olan SRM‘e rağmen EIQ ekibini elemeyi başardı. 3. Aşama sonuna kadar Graveyard – Minas Generales ve La Bendita üçgeninde bulunan alan, sonraki aşamada Graveyard’ı tamamen dışarıdabırakarak güneydoğuya çekti ve çatışmalar hızlandı. ACE burada MTB ekibinden iki skor çıkarmayı başardı. Ardından alan merkezinde MERC ile STR arasında çıkan sert çatışmada karşılıklı kayıplar başlayınca çevredeki takımların da namluları bu iki ekibe çevrildi. MERC’e saldıran QM ve STR ekibine saldıran PP ile birlikte çatışmalar geniş bir alana yayıldı. Bu çatışmalarda STR ve MERC elenerek maça veda ettiler. 5. Aşama iki bölge arasındaki araziye kapanarak Minas Generales bölgesini büyük oranda dışarıda bıraktı. Doğu sınırında karşılaşan QM ve TL arasında çıkan çatışmada adam eksiği olan TL elenerek zayıflattığı QM ekibine kuzeyden FUT‘un kolay bir kafa atmasına imkan yarattı. FUT, burada zor da olsa QM’i eledi ve alan kapanırken kendilerine doğru doğuya kapanan alana sızdı. Ancak karşılarında ACE ekibini bulan FUT, çevrelerini kapatan ACE ile onlara uzaktan ateş açan HVX‘ten kurtulamadı ve maça veda etti. Aradaki bölgeyi ele geçiren ACE ve PP, dışarıdaki PCF, HVX ve HERO oyuncularını uzun süre içeriye sokmazken bu savunmayı kırmaya ilk niyetlenen HVX araçlarla doğu yayından içeri girdi. Atış seslerini duyan HERO da bu karmaşada içeri girmeyi denedi ancak hızlı şekilde oyuncu kaybederek işi zora soktu. PP_KnorkiS, oyun başında ele geçirdiği AWM ile oyun sonuna kadar birçok oyuncuya sürpriz hasarlar çıkartırken ACE_Braexco da SLR ile çevrede çok fazla oyuncuya hasar vererek rakiplerin dengesini bozdu. HVX ve HERO 7. Aşama sonunda arka arkaya elenerek son 2’ye ACE ve PP ekiplerini 4v2 durumda bıraktı. PP her ne kadar direnmeye çalışsa da ACE alana yayılarak rakibini elemeyi başardı.

Maç 2

Uçak El Azahar güneyinden Monte Nuevo yönüne havalanarak oyuncuları haritanın ortasında dağıttı. Alan ise Valle Del Mar’ın kuzeyine merkezlenerek 12 takımı dışarıda bıraktı. 4. dakikaya kadar sakin bir loot aşaması geçiren takımlar, Valle Del Mar çevresine yığılan ve Monte Nuevo çevresinde kümelenen oyuncularla birlikte çatışmalara başladılar. Buna rağmen 9. dakikaya kadar ciddi kayıplar yaşanmadı.Takımlar Valle Del Mar’a doğru birleşen yollar arasındaki engebeli arazilerde konuşlanarak görece defansif oyunlarla yeni alanın belirlenmesini beklediler. Chumacera tarafına doğru daralan alanla birlikte takımların bir kısmı yeniden hareketlenince çatışmalar adım adım hızlanmaya başladı. 15. dakikaya gelindiğinde birçok takım çevredeki tansiyonun farkında olduğu için rakiplerinden hamle bekleyerek alanın son saniyesine kadar yerinde kalmayı tercih etti. Bu esnada MTB elenerek maça veda etti. Bu vedayla birlikte boşa çıkan araziyi doldurmaya çalışan takımlar adım adım birbirleriyle çapraz temas haline geçmeye başladılar. Alanın kuzeye kapanmasıyla birlikte Valle Del Mar tarafındaki takımlar bir anda dışarıda kaldı. Ardından PCF ekibi DA‘yı ve SRM ekibi de MERC’i eleyerek araziye adım adım yayılmaya başladılar. Alanın ortasında HVX, ACE ve FUT ekiplerinin çok yakın noktalarda bulunmasıyla birlikte EIQ de rotasyonların geçtiği yola çok yakın bir konumda yerleşmiş olması önümüzdeki dakikalarda çıkacak olan çatışmaların habercisi gibiydi. Kuzeyden inen PP‘ye güneyden kuzeye hareketlenen HERO kafa atınca alanın batı bölgesi karıştı ve birçok oyuncu burada farklı açılardan gelen atışlarla oyun dışı kaldılar. ACE, onlara alan merkezinde kafa atan STR ekibini saniyeler içerisinde yok etmeyi başardı. Daralan alanda engebeli arazilerde birbirlerine çok yakın noktalarda oynayan takımlardan HERO, HVX ekibini eledi. Giderek Chumacera’nın güneybatısına kapanan alanda 6. aşamada son 8’e girildi. Kuzeyde karşılaşan QM, FUT ve ACE arasında 2-2 ayrık oynayan FUT oyuncuları düşerken diğer ikili de güneyde 4 kişilik TL kadrosuna yakalandı. Son 4’e girildiğinde tek başına kalan HERO_jeemzz dışındaki EIQ, TL ve QM 4’er oyuncuyla mücadeleye başladılar. İlk elenen takım TL olurken diğer takımlardan kayıp olmadı. 9. Aşama bu şekilde başladığında EIQ tüm haritaya yayılmış durumdayken QM alan sınırında dağ yamacında sıkışmıştı. Buradan çıkamayan QM’in hemen ardından son HERO oyuncusu da elendi.

Maç 3

Uçak Kameshki-Lipovka arasından girip Gatka’nın atısındaki kıyılardan adayı terk ederek ortalama bir rota çizdi. Alan ise Yasnaya Polyana – School – Mansion – Shelter dörtgenini merkeze alacak şekilde konumlandı ve sınır çizgilerinde Rozhok, Pochinki, Stalber, Lipovka, Mylta Power ve doğu Sosnovka köprüsüne oturdu. 5. dakika itibariyle takımlar yakın noktalarda olmalarına rağmen çatışma yaşanmadı. Aşama sonlanırken MTB ve TE arasında çıkan çatışmada karşılıklı skorlar çıkarıldı, bu esnada MTB tarafından QM de çatışmaya dahil olunca MTB için oldukça zor bir savaş başladı. Alan ikinci aşamada güneydoğu tarafına Prison’a doğru çekildi. Bu noktada birçok takım Prison-Shelter-Mansion üçgeninde birbirlerine çapraz temaslara girdiler. İlk elenen takım ise TE oldu. 16.30 itibariyle alan Prison ile Mansion arasındaki arazilere kapandığında Shelter’ın kuzeyindeki yerleşkede DA, STR ve SRM ekipleri köşe kapmaca kıvamında bir çatışmaya girdiler. 19. dakikada MERC ve ACE arasında kalan EIQ de elenerek maça veda etti. 4. Aşamaya geçildiğinde güvenli alan artık tüm yerleşkeleri dışarıda bırakarak takımları açık alan oyununa zorladı. Bu hareketlenme esnasında PP ekibi HERO‘yu kuzeydoğuda elerken DA da batıdaki yerleşkeden tam ters tarafa kuzeybatıdan rotasyona çıkmayı denedi ancak yolda elendi. Hemen ardından ACE de güneydoğuda Prison çıkışında HVX‘i eleyerek PP‘yle arasındaki tüm engelleri kaldırdı. Hızla düşen takımların ardından son 4’e girildiğinde TL, PP, STR ve PCF ayakta kaldı. Bu son düzlükte ilk elenen STR ve PCF‘nin ardından alana 2-2 ayrık şekilde dağılan TL, rakip PP‘nin 1-1 ayrılan oyuncularının arasına yaklaşarak avantajlı bir açıya sahip oldu. Kısa süre sonra da TL galibiyete ulaşmayı başardı.

Maç 4

Severny’nin batısından Ferry Pier’e dimdik inen bir uçakla gecenin dördüncü maçı başladı. Rozhok nehrini merkez alan ilk alan, birçok takımı kolaylıkla güvenli alana girebilecek noktalarda bıraktı. 6. dakikaya kadar sakin geçen oyunda FUT ile karşılaşan HERO hiç beklenmedik şekilde saniyeler içerisinde elendi. İlk aşama sonunda alan batıya doğru Georgopol körfezine çekilirken Rozhok, Shooting Range ve Georgopol dağları sınırda kaldı. Takımlar bu alana hızlı rotasyonlarla cevap verirlerken alana yakın takımlar da beklendiği gibi rotasyondaki takımlardan puan çıkarmaya çalıştı. TL, rotasyonda yakaladığı MTB‘ye ateş açarken arkadan gelen IW de onlara yetişti. Bu esnada EIQ de önceki rotasyonda kayıp veren PCF ekibini dışarıda sıkıştırdı. PCF_Noxy, bu ateşten çıkarak TL, IW ve MTB çemberine hızla aracını sürdü ve oradan bir puan da çıkarmayı başardı. Yasnaya Polyana’dan dönerek kuzeye çıkan ACE, kuzey sınırında MTB’ye ateş açarak oradan puan çıkardı. Bir sonraki aşamanın tam kuzeye kapanmasıyla beraber nehrin kuzeyi sıkışmaya başladı. Bu kez açıktan rotasyon tercihi MERC ekibinden geldi ve Georgopol’ün batı köprüsünden geçerek batı yayında HVX‘e yaklaştılar. 15. dakika itibariyle birkaç saniyede bir skor tablosuna taze skorlar düşüyordu. PP tarafından kayba uğratılan TE, kaybettiği 1 oyuncuya karşılık rakipten 2 kişi almayı başardı. Ancak onlara da batıdan yaklaşan QM tehlikesi vardı. Bu saniyelerde MERC rotasyonda MTB’yi elemeyi başardı ve kuzeye doğru yola devam etti. Alan doğuya doğru kapanarak 7 takımı açıkta bıraktı. Tekrar hareketlenen MERC, yolda bir oyuncuyu DA ekibine kaptırsa da kuzeyde ACE mevzilerinin arkasına sarkmayı başardı. O esnada ACE de alanın en güvenli ve boş noktası olan kuzeydoğu yayını fark ederek o bölgeye araçlarla geçti. Alanın güneydoğusunda ise FUT, EIQ kadrosunu çevre takımlardan gelen ateş altında bombalamayı başardı. 18.30 civarında IW ve TE alanın ters taraflarında arka arkaya elenirlerken TL de kuzeybatıda DA tarafından baskı altına alındı. Hafif güneye çekilen alanla birlikte batı ve kuzey alanları açıkta kalırken ACE adım adım içerilere sızdığı için doğuda ve kuzeyde oynayabilecek alan buldu. Güneydoğuda ise EIQ ve FUT arasında bombalarla süren çatışmada oyuncular birer birer düşmeye devam ettiler. Merkezde karşılaşan QM ve STR ise sıkı bir çatışmaya girişti. Ancak STR, onları kuzeyden arkalayan ACE ekibine daha sıkı saldırdı ve onlardan bir oyuncuyu yere düşürdü. Bunlar yaşanırken daha fazla dayanamayan MERC, ACE tarafından elendi. Kuzeybatıda DA’yı eleyen TL, 3 takım arasında kalarak oldukça zor bir pozisyona girdi. Son 4’e EIQ ekibinin elenmesiyle girilirken tüm takımlar 4 kişiye sahiplerdi. Sessiz kalan SRM, üçüncü partilerle başarılı puanlar alan HVX, kuzeyi domine eden ACE ve güneyi sağlam savunan QM ile son mücadele başladı. Doğuda ACE ve QM ağır kayıplar vererek birer oyuncuya kadar düştüler. Batıda ise onları bekleyen SRM ve HVX sabırlı stratejilerle oyun sonuna kaldılar. QM, rakibinden 3 puan çıkarırken bir puan SRM tarafından çalındı. Bir oyuncuyu kaldırmayı başaran QM, son bir direniş için tekrar alan sınırında konum aldı. Alanın SRM ve HVX lehine kapanmasıyla birlikte işi zora giren QM için pek bir şans kalmazken HVX yere düşen oyuncuyu kaldırarak tekrar eşitliği sağladı. Alanın kapanmasına kadar sakin geçen oyunda 8. aşama da alanın merkeze yakın daralmasıyla kritik bir çatışma yaratmadı. Yüksek alanda kalan QM’in defansif bekleyişi sürerken SRM hızlı bir hamleyle HVX’ten bir oyuncu düşürdü. QM de hafiften HVX üzerine hareketlendi ancak 1 puandan öteye geçemedi. SRM, bu pozisyonu iyi değerlendirdi ve galibiyete ulaştı.

Maç 5

Uçak, şampiyonun belirleneceği maçta Stalber kuzeyinden Quarry’e doğru hareket etti. Alan ise bu rotanın sonunda Primorsk-Quarry arasına merkezlenerek yarıdan fazlası su olan bir bölgeyi çevreleyince birçok takım uzakta kaldı. İlk dakikadan Quarry çevresinde sonlanması muhtemel bir oyuna işaret eden bu alanla takımlar riskli stratejiler oluşturmak zorunda olacaklarını fark ettiler ve rotasyonlar 2.45 civarında başladı. Primorsk kuzeyinde kümelenen takımların yanı sıra uzun süre uzak mesafelerdeki loot aşamasında kalmasına alıştığımız takımlar da vardı. Alan ikinci aşamada da yarısı su olacak şekilde kıyıya çekince Quarry ve Primorsk çevresi hızla karışmaya başladı. Yavaş yavaş skor tablosuna yansıyan bu karmaşada ilk sıkı çatışma PP ve FUT arasında yaşandı. Oraya yakın olan ACE ve hızla araçlarını bölgeye süren IW ile puanlar ardı ardına geldi. Burada elenen PP olurken PCF de hemen ardından maça veda etti. Primorsk bölgesinde çarpışan TL ve STR de 3. aşama başımnda aniden alan sınırında kalınca QM tarafından atışlara maruz bırakıldılar. Arada kalan TL birer birer düşerken Quarry’nin çevresine mevzilenen DA oyuncuları da çevrede birçok rakibe aralıklı olarak ateş açıyorlardı. Alan kapanırken kuzeybatıda kalan FUT, IW, ACE ve EIQ halen birbirlerini düşüremedikleri zorlu bir çatışmanın içindeydiler. Quarry tarafında ise DA ekibine kuzeyden yaklaşan SRM dikkat çekiyordu. Merkeze kapanan alan, bu iki grubu aynı anda dışarıda bıraktı. Primorsk tarafından da STR, TL ve QM kadroları aynı anda alana girmeye çalıştılar ve burada HERO ile MTB‘nin içeriden gelen baskısı onları sınır savaşına zorladı. Uzun süre alan merkezinde kalan MERC, bu noktada adım adım dışarıdan yaklaşan ekiplere ateş açmaya başladı. Kuzeyde en dış bölgeden baskıya başlayan HVX de sonunda bu ortama dahil oldu. Tam bu esnada STR_Nailqop13 nefis bir bombayla QM ekibini lobiye yolladı. Aynı anda FUT da kuzeybatı savaşına daha fazla direnemeyerek etkinliği noktalayanlar arasına girdi. Alanın daralmasıyla merkeze inen ACE ve EIQ, batı kıyısında alanı ortadan ikiye bölen ana yolun karşı taraflarında farklı rakipleri merkezden uzak tutmaya çalışarak büyük bir mücadele verdiler. Kuzeyden yakın zamanda dahil olan HVX, MERC ekibini oyunun dışına itti. Alanın bir kez daha daralmasıyla nihayet karşı karşıya gelen ACE ve EIQ arasında ayakta kalan taraf EIQ oldu. Son 4’e kalmayı başaran takımlar arasında Primorsk’taki savaştan canlı çıkan TL oyuncularının olması bir miktar sürpriz olurken kuzeyde HVX ve MTB atışlarına maruz kalan EIQ burada elendi. HVX de burada MTB ile TL tarafından düşürülünce son 2’ye TL ve MTB kaldı. 3v2 avantajlı olan MTB, alanın da kendilerine kapanmasıyla birlikte sahaya dağılarak bu avantajı değerlendirmeye kararlı olduğunu belli etti. Birkaç dakikalık bekleme süresinden sonra son maçın son çatışması olduğunu bilen oyuncular işi eğlenceye vurarak silahlarını ritmik şekilde ateşlediler ve ardından TL son hücumunu yapıp elendi.

Günün İstatistikleri

Bugünün istatistiklerine bakıldığında göz önünde olmamasına rağmen takımına büyük katkılar sağlayan ACE_Kilyakai, 16 skor almayı başarmış. 13 oyuncuyu da devirmeyi başaran ACE_Kilyakai, 2324 hasarla günü kapatmış. Ancak onu 2174 hasarla takip eden PP_Marcelek, bu hasarın 1772‘sini DMR ile vererek uzak mesafede ne kadar tehlikeli olabileceğini kanıtlamış. Günün ilginç istatistiği ise QM_Filfirst‘ün attığı 9 molotofun sadece 44 hasar vermesine karşın TE_Dead‘in 2 molotofla 144 hasar vermiş olması. 

Büyük Final Genelinde İstatistikler

Sıra Yemeksepeti PROTALITY DROPSTARS Büyük Final boyunca oynanan maçların toplam istatistiklerine geldiğinde ise skor kralı olarak 15 maçta 36 skora imza atan HERO_curexi‘yi görüyoruz. Bu inanılmaz istatistiğin yanında 19 asistle Entropiq ekibinin keskin nişancısı EIQ_Qbe karşımıza çıkıyor. Çarpıcı bir görüntü ise verilen hasar bölümünde şampiyon Entropiq kadrosunun blok halinde zirvede olması. Çok başarılı ve iddialı rakiplere rağmen takım olarak bu performansı gösterebilmek gerçekten alkışı hak ediyor. Burada takım içindeki sıralamada da öne çıkan isim ise 6100 hasarla EIQ_Naylup. Takım arkadaşları ortalama 5000 hasarla bu aşamayı kapatırlarken kendisi maç başına 400 hasarı aşmayı başararak adeta hareket eden her şeye ateş etmiş.

Bu istatistikleri sağlayan Twire.gg sayfasını ziyaret ederek daha birçok detaya ulaşmanız mümkün.

Şimdilik Veda Zamanı

Ve böylece bir PROTALITY etkinliği daha sona eriyor. Her sezon çıtayı biraz daha yükseğe taşıyan, Türkiye’nin PUBG sahnesinde genç yeteneklerin kendilerini göstermek için sayısız fırsat bulduğu PROTALITY etkinlik serisinde bu kez Avrupa’nın en önemli ekiplerinin bir kısmını kendi sahamızda ağırlamak bizler için de nefis bir deneyimdi. eSports360 tarafından düzenlenen ve Yemeksepeti‘nin sponsor olduğu Yemeksepeti PROTALITY DROPSTARS, yaklaşık 4 haftalık bir sürede Açık Elemeler, “Şöhretler Masası” Upper Bracket, “Acı Tatlar Sahnesi” Lower Bracket ve Büyük Final aşamalarıyla ekranlardaydı. PUBG Türkiye Resmi Twitch Kanalı’nda canlı yayınlanan ve sunumlarda Utku “utimikk” Taşyürek, Timur “Timurlengx” Günay, Mustafa “Fanius” Gültekin, Oğuzhan “CanAlem” Can ve Bartu “Styhnin” Yıldız, Analiz Masası’nda ise Buğrahan “Wreckage” Şevke ile Arda “Tropik” Bayram’ın harika katkılarıyla sizlerle buluşturduğumuz bu etkinliği burada noktalıyoruz. Bizleri ve oyuncuları bu heyecanda yalnız bırakmayan herkese sonsuz teşekkürler!

Exit mobile version