Yeni CS:GO Güncellemesinde Kritik Hata Bulundu

Haritalardan birinde yeni ping sisteminin belirli bir noktada kullanılması, bilinmeyen bir hatadan kaynaklı olarak etkilenen tüm oyuncuların oyununu çökertiyor.

Image by: Valve

CS:GO’nun yeni operasyonu Broken Fang piyasaya sürüleli henüz birkaç gün oldu. Ciddi boyutta bir içerik ve kalite iyileştirmeleriyle oyuncuların beğenisine sunulan bu pakette henüz bir hafta geçmeden büyük bir hataya rastlandı. Fark edilmesi zor olan bu hata, yeni haritalardan Engage’in belirli bir noktasına yeni iletişim sistemiyle işaret atıldığında haritadaki oyuncuların bir kısmının oyununu çökertiyor.

Videoda 1.40’tan başlayarak görebileceğiniz bölümde oyunculardan biri dönen arabaya bakarak geri sayım yapıyor ve ardından oyun donuyor. Kısa bir süre sonra da ekranda hata mesajı beliriyor ve uygulamanın yanıt vermemesinden ötürü kullanıcı masaüstüne dönmek zorunda kalıyor.

Söylenenlere göre bu hatanın tekrarlanabilmesi için yanınızda en az iki oyuncunun daha bulunması gerekiyor. Engage haritasının T bölümünde oynarken, üç oyuncu aynı anda bu arabayı işaretlediğinde CS:GO istemcisi bu üç oyuncunun tamamı için çöküyor. Önce geçici bir süre için donan oyun, ardından sizi bir hata mesajıyla masaüstüne atıyor.

Bu ilginç hatanın nasıl ortaya çıktığı hakkında henüz detaylı bir bilgi verilmiş değil. Valve bu hatayı düzeltene kadar yapabileceğiniz en mantıklı hareket, dönen arabaya işaret atmamak gibi görünüyor.

Düzenli olarak güncelleme alan oyunlarda bu tür hataların görülmesi yeni veya alışılmadık bir durum değil. Özellikle yeni içeriklerin ve beraberinde gelen değişikliklerin boyutları düşünüldüğünde, tamamıyla hatasız bir süreç beklemek çok daha iyimser bile denilebilir. Yakın zamanda Call of Duty: Warzone da benzer şekilde yeni içeriklerden kaynaklı ciddi hatalar getirmiş ve yeni eklenen metro istasyonunda oyuncular ilginç olaylarla karşılaşmışlardı.

Exit mobile version