Yeni Zelanda Espor Federasyonu, Ulusal Spor Organizasyonu Seçildi

Yeni Zelanda Espor Federasyonu, Ulusal Spor Organizasyonu Seçildi

“Sport New Zealand” tarafından yapılan değerlendirmenin ardından Yeni Zelanda Espor Federasyonu (NZESF), Yeni Zelanda’daki sporlar için ulusal spor organizasyonu seçildi.

Dört yıllık bir süreci yeni tamamlayan Yeni Zelanda’nın, e-spor için ulusal bir organı olan 21. ülke olduğu söyleniyor.

Artık ülkedeki e-ticaretin yönetim organı olarak tanınan Yeni Zelanda Espor Federasyonu şimdi vizeler, vergi durumları ve oyuncular için para dağıtım yönetmeliği ile ilgili eğitim ve yönergeler konusunda netliğe sahip.

Federasyonun sahip olduğu çeşitli hedeflerden biri, gönüllü olarak faaliyet gösteren kuruluşlara yardım etme ve istihdam olanakları sağlamalarını sağlamaktır. Ek fonlar, okullara dahil edilen esporları görecek ve Yeni Zelanda’nın tabanlarının ve profesyonel sahnelerinin geliştirilmesine yardımcı olacaktır.

Yeni Zelanda Espor Federasyonu Başkanı Ben Lenihan, bir sürümde bu karardan bahsetti: “Sport New Zealand”ın bu kararından kesinlikle heyecan duyuyoruz. NZESF’in e-spor için resmi Ulusal Spor Organizasyonu olarak tanınması, e-sporları ileriye taşımak için önemli bir adımdır. Bu resmi destek sayesinde herkes için adil oyun sağlamak, endüstrinin büyümesini finanse etmek ve e-sporların ne olduğu ve Yeni Zelandalıların nasıl katılabileceği konusunda eğitim sağlamak için e-sporlar çerçevesini düzenlemeye yardımcı olabiliriz.

“Topluluk gruplarından ve eğlenceli çevrimiçi oyunlardan genç Yeni Zelandalılara e-spor uzmanı olma yolunda net bir yol açmaya başlayabiliriz. Yeni Zelanda’nın diğer birçok spor dalında olduğu gibi e-sporlarda kilonun üzerine çıkabileceğinden eminiz. ”

Profesyonel Oyuncular Fortnite Oynamayı Bırakıyor

Exit mobile version