Zlatan Ibrahimovic’in Arasında Olduğu Yatırımcılardan Challengermode’a Dev Destek

Zlatan Ibrahimovic'in Arasında Olduğu Yatırımcılardan Challengermode'a Dev Destek

Öncü İsveçli espor platformu Challengermode, bugün 12 milyon dolarlık bir yatırımı başarılı bir şekilde aldığını duyurdu. Alibaba Group’un küresel yatırım kolu olan eWTP Innovation Fund tarafından yürütülen yatırımın ilerideki büyüme, uluslararası genişleme ve hızlandırılmış parasallaşmaya yönelik destek vermesi bekleniyor.

Telia Ventures, GP Bullhound, Back in Black Capital ve İsveçli efsane futbolcu Zlatan Ibrahimovic gibi ek yatırımcılarla birlikte, bu fonlama esporcuların toplu olarak geleneksel sporlara kıyasla daha yüksek bir Ortalama Seyir Süresi bildirdiği bir döneme denk gelmekte. Bugün 2.5 milyardan fazla insan video oyunları oynuyor ve 220 milyondan fazla insan her ay profesyonel espor turnuvaları izliyor.

Esporu herkes için erişilebilir kılmak ve oyunculara her platformda kolayca rekabet etme şansı vermeyi amaçlayan, eş zamanlı olarak topluluklar oluşturmaya ve her ölçekten organizatöre parasallaşma anlamında imkan sağlayan Challengermode bu alanda pozisyonunu hızlı bir şekilde garantileyen girişimlerden biri oldu. Sadece Avrupa’da bile bu yıl halihazırda milyonlarca rekabetin yer aldığı platformda, DreamHack, FIFA ve Fnatic gibi markaların desteğinin üzerine oluşum giderek güçleniyor.

Yeni Fırsatlar

Bu ek fonlamayla birlikte Challengermode artan sayılarda markanın, içerik üreticisinin, oyun geliştiricisinin ve profesyonel turnuva organizatörlerinin hedef kitlelere espor ile ulaşacağı, etkileşime gireceği ve parasallaşabileceği bir ortam yaratmaya çalışıyor. Daha ileri teknolojik gelişimler, bu oluşumun rekabetçi oyun deneyimini oyun geliştiricilerinin bu teknolojiye ve yeni ortaklıklara erişmesiyle birlikte olabildiğince pürüzsüzleştirmesine imkan tanıyacak. Ayrıca Kuzey Amerika’ya da açılması beklenen Challengermode’un halihazırda güçlü olan kullanıcı tabanının büyümesi ve yeni parasallaşma fırsatlarına uzanması bekleniyor.

Challengermode’un CEO’su ve kurucu ortağı Robel Efrem, “Espor vizyonumuzu paylaşan birçok güçlü yatırımcının desteğiyle bu finansmanı gerçekleştirebildiğimiz için çok heyecanlıyız. Bu destekle, her zaman odağımızda olan “herkesin evine kadar her oyunda en iyi rekabetçi oyun deneyimini götürme” misyonumuzu kat kat daha başarılı bir şekilde gerçekleştirebileceğiz.” dedi.

Efrem, sözlerine “Bizim espor endüstrimize olan sözümüz -oyuncu becerisi ve deneyimi ne olursa olsun- herkesin espora katılabileceği bir platform oluşturmak. Bu da sadece turnuva düzenlemek değil aynı zamanda herkes için kolaylaştırmak ve eğlenceli kılmak yoluyla bir topluluk yaratmak demek.” şeklinde devam etti.

Joyme Capital’dan CY Chen (eWTP Capital, Oyun Fonu) de şunları ekledi: “Challengermode’u eWTP’nin portfolyosuna katmış olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Hızla büyüyen espor pazarındaki lider konumu, bu markayı bizim için uygun kılıyor. Firma 2014’te kurulduğundan bu yana büyüme, ürün geliştirme ve kullanıcı edinme anlamında sürekli büyüyen dönüm noktalarına ulaşmayı başardı. Onların bu oluşumunu inşa etme, geliştirme ve büyütme konusunda yönetim ekiplerini desteklemeyi sürdürmek ve potansiyellerinin tamamını ortaya koyduklarını görmek için sabırsızlanıyoruz.”

Exit mobile version