Zowie EC2-CW Kablosuz Espor Gaming Mouse inceleme

Zowie EC2-CW Kablosuz Espor Gaming Mouse inceleme

Uzun yıllardır profesyonel espor segmentinde ekipman üreten Zowie markasının kablosuz espor oyuncu mouse’u Zowie EC2-CW modeli inceleme konuğumuz.

İyi bir oyuncu mouse’undan ne beklersiniz? RGB’li olması, hafif olması, ünlü bir markanın üretimi olması, iyi bir yazılıma sahip olması, kaliteli olması, sağlam olması, donanımı güçlü olması gibi aklınıza hemen gelecek bazı cevaplar illaki vardır.

Bütün bunların ötesinde, asaletini sade çizgilerine ve yaptığı işe adayan saf bir performans ürünü de işinizi görebilir. Kim bilir, belki gerçekten ihtiyacınız olan o performans odaklı ve abartılardan uzak mouse sadece biraz ötenizde bu yazıda sizi bekliyordur…

İşimiz gereği ülkemizde olsun olmasın çoğu markanın farklı ürünlerini inceliyor ve içeriğe dönüştürüyoruz. Bu yolla sizin en iyi seçimleri yapmanıza vesile oluyoruz. Bu ürünleri önerirken bugüne kadar hep monitör tarafında Zowie markası ile inceleme hazırladık. Espor denildiğinde direkt akla gelen Zowie’nin ilk kez bir espor gaming mouse’unu inceliyoruz.

Zowie ürünleri genel olarak abartıdan uzak, saf bir performans sunmak için özel olarak dizayn edilen bir yapıdadır. Bunu ürünlere baktığınızda çok çabuk fark edebilirsiniz. Bütün detayları sizin daha fazla odaklanmanız ve performansınızı artırmak üzerinedir. Çoğu esporcunun birinci tercihi olarak Zowie monitörlerini ve mouse’larını görebilirsiniz.

Geçmişte gerçekleştirdiğimiz bütün monitör incelemelerinde muazzam performans gösteren Zowie, ilk kez inceleyeceğimiz EC2- CW Wireless Gaming Mouse’u ile de beklentilerimizi fazlasıyla karşılayacağının sinyallerini daha ilk dakikadan bize verdi.

Zowie EC2-CW 5 temel özelliği bünyesinde barındırıyor.

Zowie kendi ürün ailesi açısından ilk kez kablosuz bir forma geçiyor. Son yılların yeni trendi kablosuz espor ve gaming odaklı ürünler. Bu bağlamda esporun kalbine ekipman üreten Zowie de yarıştan geri kalmadığını hatta fazlasını yapabilmek adına çalıştığını gösterircesine bu seriyi piyasaya sürdü.

Diğer markaların kablosuz alıcılarına oranla çok farklı bir yaklaşım bu seride bizi bekliyor. Bilindik kablosuz mouse konseptine ek olarak geliştirilmiş bir alıcı dizaynı ile hem güçlü bir veri akışı hem de alıcı üzerinde mouse’u kullanmadığınız zamanlarda şarj edebilme alanı birlikte sunulmuş.

Kutu içinde şu bileşenler çıkıyor

Geçtiğimiz yıllarda bazı üreticilerin dock tasarımları ile aktif kullanım süreleri dışında şarj istasyonu oluşturma çalışmaları olmuştu. Benim genellikle telsiz telefona benzettiğim bu çalışmalardan çok daha şık ve Zowie kalitesinde bir yaklaşımla geliştirilmiş alıcı fikri aslında neye ihtiyacımız olduğunu bize sunuyor. Tasarım olarak ilk baktığınızda size biraz ters gelebilir. Alışılmışın dışında yapısını ilk gördüğümde Çernobil yakınlarında bulunan Sovyet ufuk ötesi radar sistemi Duga aklıma geldi. Diğer markaların ufak ve USB dongle’dan biraz hallice alıcı boyutlarına göre ciddi bir fark göze çarpıyor. Bu da performans kaybı yaşamak istemeyenler için Zowie’nin konuya nasıl yaklaştığının göstergesi aslında. Ufak USB dongle ve kablo ile kullanmak / şarj etmek isterseniz kutunun içinde bu seçenek de size sunuluyor.

Monitörünüzün etrafında, mouse ile işiniz yokken onu park edebileceğiniz güzel bir alana alıcıyı da koyduktan sonra hızla aksiyona dalabilirsiniz. Alıcı ile PC arasında dayanıklı örgü bir kablo ile veri transferi sağlanıyor. Kalitesi ve dayanıklılığa özen gösterilen yapısı ile uzun yıllar elinizin altında hizmet vermek için bu açıdan her şey tamam diyebiliriz.

Kablosuz EC serisi 3 farklı ebatta karşımıza çıkıyor.

Bu formlar arasından elinize ve alışkanlıklarınıza en yakın olanı tercih edebilirsiniz. Ben bu incelemeyi hazırlarken orta form olan modeli kullandım. Boyut olarak çok gözüme batmasa bile 77 gram ağırlık biraz dikkatinizi çekebilir.

Form ve ağırlık ile birlikte ürünün üzerinde bulunan sensör ve switchler de merak uyandıran bir başka konu. Zowie EC2-CW üzerinde PixArt PAW3370 sensör ile birlikte geliyor. Piyasada yaygın olarak bilinen ve farklı markaların performans odaklı ekipmanlarında da karşımıza çıkan bir sensör. Piyasada 3395 görebildiğimiz bir aşamada bu üründe de bu sensörü görmek güzel olurdu. Bu nokta biraz Zowie’nin kontrol ve stabilite özelinde kendi ekseninde yarattığı başarı çizgisini “trendleri yakalamak adına” değiştirmemek istemesinden kaynaklı diyebiliriz. Her yeni şey beraberinde yeni riskleri ve farklılıkları da getireceği için “bilindik Zowie deneyimini kablosuz yapalım” dedikleri aşamada bildikleri yoldan şaşmamalarını garip bulmadım açıkçası.

Kağıt üzerinde mütevazi bir duruşa sahip olan 3370, Zowie’nin yazılım desteği olmadan tak çalıştır stili kullanımı ile salt bir performansı 400 / 800 / 1600 / 3200 DPI çözünürlüklerinde sunuyor. Polling Rate değeri olarak ise 125 / 500 / 1000 Hz kullanılabiliyor. DPI, Hz ve alıcı ayarını mouse’un altından yapabiliyorsunuz.

Zowie EC2-CW üzerinde switch seçimi olarak Huano Black Shell Blue Dot karşımıza çıkıyor. 10 milyon tıklama rakamı ve çok sert olmayan keyifli bir tık hissiyatı veren bu switch bilindik Zowie alışkanlıklarınızı ve kas hafızanızı kaybetmeden sizi oyunda tutmayı sağlıyor. Eğer ilk kez bu switch’i kullanıyorsanız tıklama hissiyatının hafifliği ve yumuşaklığına eriyip bitebilirsiniz. Yok benim mouse’umun tık hissi G3 tetiği gibi olsun diyorsanız eğer, o zaman sizi başka mouse’lara almamız gerekecek.

Asimetrik ergonomik şekli sayesinde Zowie EC2-CW fantastik bir avuç içi tasarımına sahip. Çok fazla avuç içi teması gerektirmeyen yapısı ile farklı mouse tutuş stillerine (Palm Grip, Claw Grip, Fingertip Grip) uygunluğu sayesinde kullanım rahatlığı sağlıyor. Tık üstüne tık patlatırken doğru duruş konumu yaratması açısından Flexor Carpi Ulnaris kasının yorgunluğunu azaltıyor.

Mouse’un üst tarafı yataydaki hareketlerinizde elinizin içinden kaçmayacak şekilde ve doğal bir uyumla hareket etmeyi amaçlayan bir eğime sahip. Baş parmağınıza denk gelen sol tarafta oluşturulan bölüm ise dengeli bir tutuş ve elinizin doğal hareketine uyum amaçlı yapılmış. Mouse’u tüm parmaklarınızla tutmanızla birlikte elinizin içinden kaymadan yukarı doğru geldiğini fark edeceksiniz.

Dengeyi kolaylaştıran eğimi ve taban ağırlık dağılımı ile hızlı hareketler esnasında sürprizlere yer bırakılmamış. Mouse’un mat siyah yüzeyi ve kavramayı kolaylaştıran dokusu da grip tape takmadan kullanmayı seven oyuncular için iyi bir çözüm olarak karşımıza çıkıyor. Büyük ve yumuşak scroll tekerleği 24 adımda tam tur atıyor ve oldukça kolay bir şekilde parmakla kontrol edilebiliyor.

Bu tasarım özelinde üzerinde 5 tuş bulunan Zowie EC2-CW, işlevsel olarak standart bir oyuncu için yetecek kadar seçeneği sunuyor. Daha fazla tuşa ihtiyacınız varsa sizin için doğru mouse bu değildir diyebiliriz.

Bütün bu detayları yan yana koyduğumuzda ortaya çıkan Zowie EC2-CW bize 70 saatlik bir şarj ömrü de sunmuş oluyor.Oldukça basit şekilde, geliştirilmiş kablosuz alıcısı üzerinden şarj edebildiğimiz mouse ile bu süre bize fazlasıyla yeter diyebiliriz.

Kullanım açısından denediğim süre zarfında oldukça keyifli zaman geçirdiğim Zowie EC2-CW iyi bir mouse olmanın ötesinde Zowie ürün ailesinin ilk kablosuz mouse’u olması açısından da başarılı bir adım olduğunu kanıtlıyor. Raw Performance için tercih olabilecek mouse’un asimetrik ergonomik tasarımına alışmam biraz zaman aldı. Benim gibi gündelik kullanımda simetrik (iki el ile de kullanılabilen – AMBIDEXTROUS) tasarımlardaki mouselardan (Superlight, Pulsar X2 vb. modeller) geçiyorsanız biraz garipseyecek olmanız normaldir. Kısa bir süre sonra elinizin formu ve kas hafızanız bu arkadaş ile iyi bir uyum yakalıyor. Dengeli yapısı ve ağır olması sayesinde elinizin altında gerçekten saf bir güç olduğunu hissediyorsunuz. İvmeyle birlikte kumaş mouse pad yüzeyinde yağ gibi kayarken aynı oradanda mat mouse yüzeyi de elinizden kayıp gitmemek için tutuş sağlıyor. Son karar olarak baktığımızda kablosuz espor ve oyuncu mouse’u segmentinin yeni savaşçısı Zowie EC2-CW bize iyi bir izlenim sundu diyebiliriz. Zowie kalitesini ve alışkanlıklarını tercih eden bütün kullanıcılar için artık düşünmeden tercih edebilecekleri kablosuz bir mouse seçenekleri var.

Bu ürün hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

İNCELEME

Zowie EC2-CW

8 PUAN

Zowie kalitesini ve alışkanlıklarını tercih eden bütün kullanıcılar için artık düşünmeden tercih edebilecekleri kablosuz bir mouse seçenekleri var.

ARTILAR

  • Profesyonellere özel performans odaklı üretim
  • Güçlendirilmiş alıcı ünitesi
  • ZOWIE kalitesi

EKSİLER

  • Genel kullanım ve farklı oyunlar için biraz uzak bir mouse

İnceleme Başlıkları

  • Kalite 9
  • Tasarım 8
  • Fiyat 7
  • Teknoloji 7
  • Performans 9
Exit mobile version