2022 HLTV Top 20 Listesi Tamamlandı

Geçtiğimiz günlerde ilk yarısı tamamlanan ve sizlerle 11-20 aralığını paylaştığımız 2022 yılı HLTV Top 20 listesi sonunda dün akşam ekranlara gelen HLTV Award Show etkinliğiyle tamamlandı. Son 3 oyuncunun duyurulduğu etkinlik oldukça keyifliydi. Şimdi listenin 1-10 aralığını sizlerle paylaşıyoruz.

10. stavn

Heroic oyuncusu stavn, bu listenin 10. sırasında yer aldı. BLAST Fall Final ve Pinnacle Cup şampiyonlukları, IEM Rio Major ikinciliği, IEM Katowice üçüncülüğü, 5 ayrı EVP ödülü gibi parlak başarılara imza tan oyuncu round başına asist ve round başına takas istatistiklerinde de en iyi dördüncü oyuncu olmayı başardı.

9. KSCERATO

23 yaşındaki FURIA oyuncusu KSCERATO da bu yıl çok etkili performanslar sergileyen ve izleyenleri heyecanlandıran başarılara imza atan oyunculardandı. Şampiyonluk görmese de ESL Pro League S15, IEM Dallas ve IEM Rio Major etkinliklerinde üçüncü olan KSCERATO, ayrıca 4 ayrı etkinlikten EVP ödülleriyle ayrıldı. İstatistiklerde ise özellikle T-side performansı ve en iyi 10 takıma karşı oynanan maçlarda gösterdiği kritik performanslarla dikkat çekti.

8. ropz

Kariyerine bu yıl FaZe’de devam eden ropz da oldukça yetenekli oyuncular arasında. IEM Katowice, ESL Pro League S15, PGL Major Antwerp ve IEM Cologne şampiyonluğu, BLAST Fall Final ve Roobet Cup ikinciliği, BLAST World Final üçüncülüğü gibi saymakla bitmeyen başarıların yanı sıra ESL Pro League S15 MVP ödülü ve kalan 4 etkinlikte EVP ödülü ile ropz bu yıl adeta makine gibiydi. Detaylı istatistiklerde çok sivrilmese de 58 1vX clutch galibiyeti ve 581 K-D farkı ile her iki istatistikte de en iyi 6. oyuncu olmayı başardı.

7. m0NESY

Son dönemin en önemli genç yeteneklerinden biri olan m0NESY, G2 formasıyla bütün yıl boyunca rakiplerini adeta paramparça etti. BLAST World Final şampiyonluğu, IEM Katowice ikinciliği, BLAST Spring Final ve ESL Pro League S16 üçüncülüklerinin yanında BLAST World Final MVP ödülü, IEM Katowice ve ESL Pro League S16 EVP ödülleri ile göz dolduran 17 yaşındaki m0NESY, açılış düellolarında %64.3’lük kazanma oranıyla bu istatistikte çıtayı belirledi. Diğer yanda round başına 0.41 AWP skoru (#3) ve en iyi 5 takıma karşı oynanan maçlarda 1.22 rating (#4) gibi istatistiklerle gelecek yıl bizi nelerin beklediğine dair de önemli sinyaller verdi.

6. broky

21 yaşındaki FaZe oyuncusu broky de bu yılı oldukça dolu geçirdi. IEM Katowice, ESL Pro League S15, PGL Major Antwerp ve IEM Cologne şampiyonluğu, BLAST Fall Final ve Roobet Cup ikinciliği, BLAST World Final üçüncülüğü ve IEM Katowice ile BLAST Fall Final MVP ödülleri, Roobet Cup, ESL Pro League S15, PGL Major Antwerp ve IEM Cologne EVP ödülleri derken broky istikrarlı performansıyla herkesi kendine hayran bıraktı. 74 adet 1vX clutch galibiyetiyle bu istatistiğin zirvesine oturan oyuncu, 718 K-D farkı ile burada da en iyi 4. oyuncu olmayı başardı.

5. NiKo

Uzun süredir birçok CSGO tutkunu için unutulmaz oyunlar izleten NiKo da G2 formasıyla başarılı bir yıl geçirdi. BLAST World Final şampiyonluğu, IEM Katowice ikinciliği, BLAST Spring Final ve ESL Pro League S16 üçüncülükleri ile birlikte bu dört etkinliğin yanı sıra IEM Dallas’ta da aldığı 5 EVP ödülü onu bu sıralamada beşinciliğe taşıdı. Kupaların ve ödüllerin yanında istatistikler de göz kamaştırıyor. 87.2 ADR ile bu istatistikte liderliği ele geçiren NiKo, 1.31 impact rating (#2), round başına 0.15 açılış skoru (#4), önemli etkinliklerde 1.18 rating (#4), oynadığı roundların %19.5’unda birden fazla skor alma (#4), 1.33 CT-side rating (#5), round başına 0.77 skor (#5), round başına 0.37 headshot (#5), 1.22 rating (#5) ve daha birçok istatistikte rakiplerine adeta ders verdi.

4. Ax1Le

Listede sessiz sedasız 4. sıraya oturan 20 yaşındaki Ax1lLe, birazdan listenin 3. sırasında göreceğimiz takım arkadaşı sh1ro ile birlikte çok zorlu bir yıldan alnının akıyla çıkmayı başardı. Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaş sebebiyle hem insani açıdan, hem de organizasyon tarafında büyük zorluklarla karşı karşıya kalan oyuncu, yine de örnek alınacak bir başarıya imza attı. Funspark ULTI ve IEM Dallas şampiyonlukları, Roobet Cup ve ESL Pro League S16 üçüncülükleri, IEM Dallas MVP ödülü, Funspark ULTI, ESL Pro League S16 ve IEM Katowice EVP ödülleri buzdağının görünen kısmı. Top5 ve Top10 takımlara karşı sırasıyla 1.29 ve 1.24 rating ile her iki istatistiğin de zirvesinde olan oyuncu, aynı zamanda büyük maçlarda 1.26 rating (#2), 84.2 ADR (#3), büyük etkinliklerde 1.20 rating (#3), 1.10 T-side rating (#5), oynadığı roundların %19.4’ünde 2+ skor (#5) ve daha birçok önemli istatistiğe adını yazdırmayı başardı.

3. sh1ro

Ax1Le ile birlikte rakiplerini her şart altında darmadağın eden ve “galiba nickinde 1 olanlar iyi oynuyor” şakasına sebep olan nefis performanslarla bu yıl herkese harika oyunlar izleten sh1ro ile ilk 3’e giriyoruz. Funspark ULTI ve IEM Dallas şampiyonlukları, Roobet Cup ve ESL Pro League S16 üçüncülükleri, Funspark ULTI MVP ödülü, IEM Dallas, Roobet Cup, ESL Pro League S16, ESL Pro League S15 ve IEM Katowice EVP ödülleri ile yılı kapatan sh1ro, istatistikleri de alt üst etti. Yılın zirvelerine ulaştığı istatistiklerle başlayalım. 1.28 rating, %77.3 KAST, 1.22 T-side rating ve büyük etkinliklerde 1.22 rating ile perdeyi açan sh1ro, round başına 0.52 ölüm, 845 K-D farkı, 1.35 CT-side rating ve Top10 takımlarına karşı 1.23 rating ile bu sıralamalarda da ikinciliğe yerleşti. O da yetmediyse round başına 0.79 skor, oynadığı roundların %20’sinde 2+ skor ve büyük maçlarda 1.25 rating ile üçüncülükleri de boş geçmedi. Henüz 21 yaşında olan oyuncu belli ki uzun süre adından söz ettirecek.

2. ZywOo

Sıra geldi Fransa’nın akıllara zarar işler çıkaran oyuncusuna. Vitality ile geçirdiği yıllarda her sene daha da yükselen performansı ve akılalmaz vuruşlarıyla herkesin adeta keyfini kaçıran ZywOo, bu yıl listenin 2. sırasında yer aldı. ESL Pro League S16 şampiyonluğu, BLAST Spring Final ikinciliği, ESL Pro League S16 MVP ödülü, IEM Dallas, IEM Cologne ve BLAST Spring Final EVP ödülleri sayıca az gibi görünse de bunda Vitality’nin zor bir yıl geçirmesinin payı çok büyük. Zira istatistiklere baktığımızda ZywOo bu yıl adeta tek vurmuş çift saymış, vurduklarının yarısını da saymamış bir daha vurmuş. 891 K-D farkı ve büyük maçlarda 1.28 rating ile bu iki istatistiği zirvede götüren genç yetenek, ikinci olduğu istatistiklerden adeta liste yapmış. 1.27 rating, round başına 0.80 skor, %76.1 KAST, 67 adet 1vx clutch galibiyeti, oynadığı roundların %20.9’unda 2+ skor ve 1.20 T-side rating istatistiklerinin tümü onu ikinciliğe taşımış. Eğer buraya kadar okuduysanız, eminiz ki geriye kalan son ismi hepiniz tahmin edebiliyorsunuzdur.

1. s1mple

O gerçek bir GOAT. “10 yılın en iyi oyuncusu” ödülü yetmemiş olacak ki HLTV Top 20 listesinde Yılın Oyuncusu ödülünü bu yıl 3. kez alarak tarihe geçen s1mple, ülkesindeki işgale rağmen formundan hiçbir şey kaybetmeden başarıdan başarıya koşmayı başardı. En yakın rakibi ZywOo ile sürekli çekişme halinde olsa da onu bu listenin zirvesine taşıyan kesinlikle bozulmayan istikrarı. BLAST Spring Final şampiyonluğu, PGL Major Antwerp ve IEM Cologne ikinciliği, IEM Katowice üçüncülüğü, BLAST Spring Final ve IEM Cologne MVP ödülleri, PGL Major Antwerp, IEM Katowice, IEM Rio Major, ESL Pro League S15 ve S16 EVP ödülleriyle s1mple yine ne var ne yok toplamış götürmüş. İstatistiklere bakıldığında ise bunun tesadüf olmadığını görüyoruz. Derin bir nefes alarak zirvede olduğu istatistiklerle listeye başlıyoruz. Round başına 0.83 skor, 1.32 impact rating ve oynadığı roundların %21.6’sında 2+ skor ile adım attığı yerde rakiplerine bela olan efsane, büyük etkinliklerde 1.21 rating ve Top5 takımlarına karşı 1.22 rating ile bu istatistiklerde ikinci olmayı başarmış. 1.26 rating, 795 K-D farkı, 1.18 T-side rating ve 1.35 CT-side rating ile zirveye erişemediği yerde üçüncülüklere adeta ambargo koyan s1mple, büyük maçlarda 1.22 rating (#4) ve 83.3 ADR (#5) ile yola evam etmiş. Bize de kendisini tebrik etmek düşüyor, umuyoruz ki daha uzun yıllar kendisini bu arenada keyifle izlemeye devam edebiliriz.

Heyecan Yeniden Başlıyor

2022 yılının son heyecanı da böylece geride kaldığına göre artık önümüzde sadece 2023 var. 4 gün sonra başlayacak olan BLAST Premier Spring Groups ile heyecan kaldığı yerden devam edecek. Umuyoruz ki geçtiğimiz yıl adım adım geride bıraktığımız pandemi koşullarının yanı sıra Rusya ve Ukrayna arasındaki olaylar da bu yıl çok geçmeden sona erer ve espor sahnesinde yeniden limitsiz bir heyecan hakim olur.

Exit mobile version