Apex Legends Global Series Championship Finals Detayları

Apex Legends, yüksek tempolu ve arcade tadından ödün vermeyen nevi şahsına münhasır bir Battle Royale olarak piyasadaki önemi bir boşluğu dolduruyor. Haliyle hatrı sayılır bir kemik kitle ve oyunun sürekli hem espor tarafında hem de içerik tarafında desteklenmesi sürpriz değil. Mart ayından bu yana adım adım final serisine doğru ilerleyen Apex Legends Global Series Championship Finals etkinliğindeki son detayları sizler için derledik.

Birçok takım 3 aylık süreçte finalde yer bulabilmek için mücadele etti. Böylece Apex Legends Global Series Championship Finals ile hem Avrupa’dan, hem Amerika’dan en iyi takımlar artık karşımızda olacak. Toplamda 80 takım, yani 240 oyuncu iki haftalık final mücadelesinde yeteneklerini sergileyecekler ve yalnızca birer takım iki farklı bölgenin şampiyonu olarak karşımıza çıkacak. Etkinlik başlangıç tarihi 1 Haziran 2021, bitiş tarihi ise 13 Haziran 2021 olarak belirlenmiş durumda. Bölgelerin ayrı ayrı maç tarihleri ise aşağıdaki gibi.

ALGSC Finals Formatı, Katılımcılar Ve Ödül Havuzu

Apex Legends Global Series Championship Finals etkinliğinde format bilgileri de açıklandı. Grup Aşaması’nda takımlar ALGS puanlarına göre dört ayrı gruba dağıtılacaklar. Her iki bölgede 10’ar takımlık 4 grup olacak. Grup Aşaması yukarıda belirtilen tarihlerde Group Round-Robin şeklinde oynanacak. Her gruptan lider olan takım doğrudan Final Aşaması’na çıkacak. Kalan slotlar ise tüm gruplar arasında en çok skoru toplayan 16 takıma gidecek. 80 takımlık katılımcı listesi uzun olacağından her iki bölgenin favori takımlarını kısa birer liste olarak aşağıda topladık.

Kuzey Amerika’nın favori takımları

EMEA’nın favori takımları

Ödül havuzu ise oldukça büyük. Hem EMEA’da, hem Kuzey Amerika’da $663,232 değerinde birer ödül havuzu bulunuyor. Şampiyon olan takım $255,018 gibi oldukça doyurucu bir ödülün sahibi olacak. İkinci olan takım $127,583, üçüncü olan takım ise $75,092 değerinde ödüller kazanacak. Ödüller 20. sıraya kadar azalarak devam eden değerlere sahip. Son olarak Apex Legends Global Series Championship Finals etkinliğini takip etmek isteyenler resmi Apex Legends Twitch ve YouTube kanalını takip edebilirler. Grup aşamaları EMEA için TSİ 21:00’da, Kuzey Amerika için 6:00’da başlıyor. Finaller ise EMEA için TSİ 19:00’da, Kuzey Amerika için 4:00’da başlayacak.

Exit mobile version