Battlegrounds Mobile India Series Etkinliği Duyuruldu

2020 yılının ikinci yarısından bu yana PUBG Mobile’ın belki de en yaygın olduğu coğrafya olan Hindistan’da hatırlayacağınız üzere bir “yasak” krizi yaşanıyordu. Hindistan hükümeti siber güvenlik endişelerinden kaynaklı olarak birçok uygulama ve oyunun yanı sıra oyuncu verilerini Çin’e aktardığını iddia ettiği PUBG Mobile’ı yasaklamıştı. Bu durum birçok oyuncu, içerik üreticisi ve espor endüstrisinin çeşitli kollarından geçimini sağlayan insanı aniden ortada bıraktı. Krafton’un oldukça yoğun çabalarla yerel bir sürüm olan Battlegrounds Mobile India’yı piyasaya sürmesi ve bu krizi çözüme kavuşturması, hem yapımcı hem de takipçi cephesinde büyük sevinç yarattı.

Şimdi bu geri dönüşün ardından Hindistan’daki bu yerel sürüm üzerinde gerçekleştirilecek olan Battlegrounds Mobile India Series de detaylarıyla birlikte duyuruldu. 10 milyon INR ödül havuzuyla oldukça cazip görünen bu etkinlikte tüm ülke çapından takımlar elemelerden geçerek büyük ödül için rekabet edecekler. 19 Temmuz’da başlayan kayıtların ardından 2 Ağustos’ta ilk maçla beraber paraşütler açılacak. Oyun içi elemeler 2-8 Ağustos arasında oynanacak. Kayıt olan takımlar 15 maç oynayacak ve en iyi 10 maçları dikkate alınacak. Bu aşamadan 1024 takım sonraki tura yükselecek.

Online elemeler ise 17 Ağustos – 12 Eylül arasında gerçekleşecek. Oyun içi elemelerden yükselen takımlar Krafton tarafından kurulan lobilerde oynayacak ve 64 takım buradan çeyrek finallere yükselecek. Çeyrek finaller 16 – 26 Eylül tarihlerinde oynanacak. Hindistan’ın bu aşamadaki en iyi 24 ekibi sonraki tura çıkacak. Bu noktada maç yayınlarının da başlaması bekleniyor. Yükselen takımların karşılaşacağı Yarı finaller, 30 Eylül – 3 Ekim arasında oynanacak. 24 takımdan yalnızca 16 tanesi Büyük Final mücadelesi için hak kazanacak.

Battlegrounds Mobile India Series etkinliğinde Büyük Final ise 7-10 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek. Binlerce takımın arasından bu aşamaya yükselmeyi başaran en iyi 16 takımın 10 milyon INR değerindeki ödül havuzundan büyük payı alabilmek için vereceği mücadeleyi izleyeceğiz. Birincilik ödülü 5 milyon, ikincilik ödülü 2.5 milyon, üçüncülük ödülü ise 1 milyon INR olacak. Online elemelerin üçüncü aşamasıyla birlikte maç yayınları Battlegrounds Mobile India’nın resmi YouTube kanalından takip edilebilecek.

Exit mobile version