BLAST Premier Fall Final 2022 Playoff Aşaması 1. Gün

Oldukça çekişmeli geçen bir grup aşamasından sonra BLAST Premier Fall Final 2022 etkinliğinde Playoff heyecanı başladı. Çeyrek finalde oynanan karşılaşmalarla hangi takımların yarı finalde grup liderleriyle karşılaşacağı belirlendi. Bugün oynanacak iki yarı final mücadelesi ile birlikte büyük finale kimin çıkacağı belirlenecek. BLAST Premier Fall Final 2022 Playoff aşamasının ilk gününde çeyrek finalde Ninjas In Pyjamas vs. Natus Vincere ve Heroic vs. G2 karşılaşmaları vardı. Üçer harita izlediğimiz maçlar seyir keyfi yüksek bir çizgide geçti.

Playoff aşamasında ilk karşılaşma olan Ninjas In Pyjamas ve Natus Vincere eşleşmesinde taraflar birbirini oldukça zorladılar. Inferno, Mirage ve Overpass haritalarında oynanan karşılaşmada İsveç ekibi ilk haritayı genel olarak üstün bir çizgide götürerek 16-10’luk bir galibiyete ulaştı. İkinci harita Mirage ise adeta bir heyecan fırtınasıydı. Maça çılgın bir performansla başlayan Natus Vincere, 8-1’e kadar getirdiği haritada kontrolü kaybedince skor önce 8-7’ye, ardından hız kesmeden 8-13’e kadar geldi. Bu andan sonra maça asılarak skoru 15-14’e kadar zorlayan Natus Vincere, son roundda rakibinin hücumuna engel olamayınca maç uzatmaya gitti. İki uzatma izlediğimiz haritada s1mple farkı skoru belirledi ve skor tablosu dengeye geldi. Üçüncü harita Overpass’te ise ilk haritanın çok benzeri bir manzara izledik. Maçın geneline hakim bir tablo çizen Ninjas In Pyjamas, tekrar 16-10 galip geldi ve yarı finale yükselen taraf oldu.

İkinci Playoff maçında ise Heroic ve G2 karşı karşıyaydı. Mirage, Nuke ve Vertigo haritalarında oynanan karşılaşmada ilk iki harita tarafların birbirini net şekilde ezmesiyle sonuçlandı. Önce 16-8 kazanan Heroic, ardından 6-16 yenilerek izleyenleri şaşırttı. Son harita ise galibiyet serileri şeklinde geçti. Hızlı başlayna Heroic’e karşı sonradan kontrolü ele geçiren G2, 1-5 geriden gelip 11-6’ya kadar yüklendi. Ancak Heroic bir atak daha yaparak momentumu yakaladı ve 16-12’ye getirdiği maçtan yarı final biletiyle ayrılmayı başardı.

Böylece BLAST Premier Fall Final 2022 Playoff yarı final fikstürü de belirlenmiş oldu. Önümüzdeki dakikalarda başlayacak olan ilk yarı final mücadelesinde Liquid ile Heroic karşı karşıya gelirlerken hemen ardından gecenin ikinci maçında FaZe Clan ile Ninjas In Pyjamas kozlarını paylaşacak. Bu maçların galiplerini ise yarın kupa ve BLAST Premier World Final 2022 bileti mücadelesinde tam gaz çarpışırlarken izleme fırsatı bulacağız.

Exit mobile version