BLAST Premier Fall Finals Etkinliği Seyircilere Açık Olacak

Geçtiğimiz saatlerde HLTV.org’da paylaşılan bir haberle CSGO takipçileri büyük sevinç yaşadı. COVID-19 pandemisi sebebiyle her ne kadar sektör dikkatleri üzerine çekecek bir büyüme hızı yakaladıysa da sağlık risklerinden ötürü offline etkinlikler yaklaşık 1.5 senedir mümkün olmuyordu. Birçok ülkede aşı sürecinin ilerlemesiyle beraber bazı firmalar sürekli offline etkinlik ihtimallerini takip ediyorlardı ancak çok çok az sayıda etkinlik bu imkanları değerlendirebildi. Bu etkinliklerin de seyircilere açık olması mümkün olmadı.

Nihayet bu zorlu sürecin sonuna geliyor olabiliriz. 23-28 Kasım 2021 tarihlerinde Danimarka’nın Kopenhag (Copenhagen) kentinde düzenlenecek olan BLAST Premier Fall Finals ana etkinliğinin son üç gününün seyircilere açık olacağı resmi olarak duyuruldu. Yıllarca birbirinden heyecanlı mücadelelerde binlerce hayranın heyecanı arasında nefis atmosferlerde gerçekleşen bu etkinliklere pandemi süreci boyunca tüm espor tutkunları hasret kalmıştı. CSGO sahnesinde pandeminin başlangıcından ve etkinliklerin online’a dönüşünden sonra geçen yaklaşık 1.5 senelik sürenin ardından ilk kez seyirci karşısında gerçekleşen etkinlik böylece BLAST Premier Fall Finals olarak duyurulmuş oldu.

Öncelik “Sağlık Ve Güvenlik”

BLAST’ın Başkan Yardımcısı Nicolas Estrup, “Konu global bir pandemi olduğunda tabii ki önceliğimiz bu geçişi kimseden ‘daha hızlı’ yapmak değil. Baştan beri ilk olmayı hedeflemedik. Eğer bizden önce bunu başaran olursa ne ala, tabii ki keyfini çıkarsınlar. Olmazsa, ilk olmak da bizim için ayrı bir heyecan. Ama güvenlik ve sağlık her şeyin önünde gelir.” diyerek önceliklerinin güvenlik ve sağlık olduğunu vurguladı.

Etkinliğin planlanma sürecinde hükümetin yönergelerini takip ettiklerini belirten BLAST yetkilisi Andrew Haworth, “etkinliğin oyunculardan hayranlara kadar herkes için güvenli olması adına belli tedbirlerin uygulandığını” belirtti. Organizasyon firması genel olarak etkinlik tarihine yönelik olarak küresel sağlık durumundan umutlu. 12000 kişilik arenayı doldurmayı hedefleyen BLAST, sağlık endişeleri ortaya çıkarsa 5000 kişilik bir limit planını da hazırda tutuyor.

Altı günlük mücadelede sekiz takım $425,000 değerinde ödül havuzu için karşı karşıya gelecek. Bu sekiz takımın altısı 16-26 Eylül tarihlerinde oynanacak olan Fall Groups etkinliğinden gelirken diğer ikisi 12-17 Ekim tarihlerinde oynanacak olan Fall Showdown etkinliğinden katılım hakkı kazanacak. Altı günün ilk üç günü seyircisiz oynanırken son üç gününde seyirciler etkinliği alanda canlı izleyebilecekler.

Exit mobile version