BLAST Premier Fall Showdown Europe Şampiyonu Heroic

Dün akşam oynanan BLAST Premier Fall Showdown Europe büyük finalinde iki Danimarka devi Astralis ve Heroic karşı karşıyaydı. Gecenin sonunda sahadan mutlu ayrılan ve BLAST Premier Fall Final 2022 etkinliğinin yolunu tutan taraf ise Heroic oldu.

Oldukça heyecanlı geçen maçta Ancient ve Nuke haritalarını izledik. Ancient haritasında ilk yarıda pistol round kaybına rağmen çok baskın bir oyun sergileyen Heroic, 12-3 gibi önemli bir avantajla devreye önde gitti. Ancak Astralis savunma tarafında 3-14’e kadar geri düşmesine ve rakibinin 6-15 itibariyle maç sayısına gelmesine rağmen inanılmaz bir geri dönüşle maçı uzatmaya götürmeyi başardı. İki uzatma oynanan haritada dengeyi bozan taraf son hücumda Heroic oldu ve böylece harita avantajı Heroic’e geçti. TeSeS, cadiaN ve jabbi üçlüsünün performansları göz doldururken Astralis’te son dönemde oldukça etkili oyunlar izleten blameF sürpriz bir şekilde sahada yok gibiydi.

Nuke haritasına geçildiğinde de Astralis pistol round galibiyetiyle başlayıp ardından bir round daha kazandı ama Heroic özellikle cadiaN‘ın ezici performansıyla tekrar kontrolü ele alarak 8-3’e kadar skoru taşıdı. Silkelenen bir blameF izlediğimiz Astralis savunmasında etkili oyunlar ile ilk yarı sonunda 6-9’a gelen skor farkı daralttı ve Astralis bu kez daha kabul edilebilir bir hata payı ile ikinci yarıya geçti. Ancak savunma tarafında Heroic rakibine göz açtırmayarak ara sıra round kaybetse de kontrolü elinde tuttu ve 16-10’a ulaşmayı başardı. Böylece turnuvanın galibi ve BLAST Premier Fall Final 2022 biletinin sahibi oldu. Aldıkları $20000 nakit ödüle karşılık rakipleri Astralis de $12500 değerinde ikincilik ödülü almayı başardı.

Sırada 1 hafta sonra 31 Ekim’de başlayacak olan IEM Rio Major 2022 Challengers Stage etkinliği var. Kılpayı kaçan galibiyetlerle temsilci gönderemediğimiz bu mücadele yine 16 takımın Swiss formatındaki grup mücadelesine sahne olacak. İlk 8’e kalan takımlar Legends Stage ile yola devam edecekler.

Exit mobile version