BLAST Premier Spring Final 2022 Şampiyonu Natus Vincere

(Kaynak: Gamereactor.eu)

15-19 Haziran 2022 tarihleri arasında gerçekleşen ve yılın en önemli CSGO etkinliklerinden biri olan BLAST Premier Spring Final 2022 nihayet şampiyonunu belirledi ve yıl sonundaki BLAST Premier World Final 2022 mücadelesinin bir bileti daha sahibini buldu.

Grup aşamasına katılan 8 takımdan 6 tanesinin Playoff aşamasına yükseldiği ve iki grup liderinin Yarı Final, diğer dört takımın ise Çeyrek Final aşamalarından yola devam ettiği BLAST Premier Spring Final 2022’de ilginç bir mücadele seyri yaşandı. Gruplarda A ve B gruplarından sırasıyla G2, FaZe, Vitality ve OG, ENCE, Natus Vincere yükselmeyi başaran takımlar oldular. Ancak B Grubu’ndan 3. sırada yükselen Natus Vincere, Playoff açılışında FaZe ekibini 16-6 ve 16-1 ile adeta paramparça ederek bambaşka bir ivme yakaladı. Diğer yanda ENCE’i 16-10 ve 19-17 mağlup ederek Yarı Final için G2 ile eşleşen bir Vitality izledik.

Çeyrek Final galibiyetleri ile moral bulan iki ekip, Yarı Final karşılaşmalarında da hız kesmedi ve grup liderleri olarak yükselen G2 ile OG’yi başa baş geçen maçlarda 2-1 skorlarla alt ederek finalde sahaya çıkmaya hak kazandılar. Lakin Büyük Final günü geldiğinde sahada zincirinden boşanmış gibi oynayan bir Natus Vincere vardı. Rakibine en ufak bir şans tanımayan Ukrayna devi, MVP seçilen efsane oyuncu s1mple önderliğinde 16-8 ve 16-5’lik galibiyetlerle etkinliğin şampiyonu olmayı başardı ve $200,000 değerinde büyük ödül de böylece Natus Vincere’nin oldu. Kariyerinin 20. MVP ödülünü alan s1mple ise tüm zamanların rekorunu kırarak bir kez daha tarih yazdı.

Bir sonraki etkinlik ise yaklaşık 2 hafta sonra Play-In karşılaşmalarıyla başlayacak olan IEM Cologne. Toplamda $1,000,000 değerinde ödül havuzu bulunan bu dev etkinlik de oldukça heyecanlı geçeceği kesin olan önemli organizasyonlardan biri.

Exit mobile version