BLAST Premier Spring Groups 2. Gün Sonuçları

Yılın ilk büyük CSGO etkinliği BLAST Premier Spring Groups 2023’te Grup Aşaması hız kesmeden devam ediyor. Lafı hiç uzatmadan sizlerle 20 Ocak’ta oynanan üç karşılaşmayı paylaşıyoruz.

İlk mücadele FaZe ile Complexity arasındaydı. Sırasıyla Inferno ve Overpass haritalarında geçen maçta beklenenden daha hızlı bir sonuç geldi. Inferno’da rakibini 9-0’lık açılış serisiyle adeta baştan çökerten FaZe, özellikle broky‘nin gösterdiği etkili performansla maçta avantajı çabuk yakaladı. İlk yarıyı 5-10’a kadar zorlayan Complexity, ikinci yarıda CT tarafında oynayan rakibinin savunmasını kıramayınca ilk harita 16-6 FaZe galibiyetiyle sonlandı. İkinci maçta da benzer bir manzara izledik. Her ne kadar Complexity biraz daha dirençli görünse de haritanın açılışında 7-0’a kadar ilerleyen FaZe ekibi 10-5 önde kapattığı ilk yarının ardından bu kez rakibine 4 round kaybettiği bir ikinci yarı izletti. Çabuk silkelenen beşli, stand-in olarak oynayan es3tag‘in adeta insanüstü performansıyla rakibini ezip geçti. es3tag toplamda 2.02 rating, +22 K/D farkı ve 130.3 ADR ile oynayarak takımı üst seriye taşıdı.

İkinci karşılaşma Liquid ve OG arasındaydı. Sırasıyla Ancient ve Nuke haritalarında oynanan mücadele ilk haritada tek taraflı geçerken ikinci haritada kıran kıranaydı. Ancient’ta tüm oyuncuları sahanın her noktasında rakibini parçalayan bir OG vardı ve tıpkı önceki maçta olduğu gibi 10-5 önde bitirdikleri ilk yarıdan sonra ikinci yarıda da rakiplerine şans tanımayarak 16-6 ile haritayı hızlı kapattılar. Nuke ise çok farklı bir hikayeydi. Son ana kadar başa baş geçen mücadelede iki uzatma oynandı. Takımların sürekli birbirlerinin dengesini bozduğu maçta uzatma da son ana kadar heyecanlıydı. İstatistik bazında rakibinden daha önde olan OG, zorlansa da bu başarısını sonuca dönüştürmeyi kıl payı başardı ve 22-20’lik galibiyetle üst seriye çıkmayı başaran taraf oldu.

Son maçta ise G2 ile BIG‘i izledik. Günün diğer iki maçı gibi bu maç da geleneği bozmadı ve üçüncü haritaya kalmadan galibi belirledi. Sırasıyla Mirage ve Inferno haritalarında oynanan maçta bu kez daha ilk haritadan heyecan tırmandı. Açılışı 8-0’la yapan G2, aniden karşısında dimdik yükselen bir BIG ile karşılaşınca skorun 8-7’ye kadar gerilemesine engel olamadı. İkinci yarıda ise burun farkıyla önde giden G2, hücumda yer yer rakibine ikişer üçer round kaptırsa da sonunda 16-14’e ulaştı ve maçta öne geçen taraf oldu. Inferno’da ise sahada NiKo vardı. Skor, hasar, asist, açılış skoru, rating, ne ararsanız hepsine adeta ambargo koyan NiKo, rakibi BIG’e şans tanımadı ve birçok round’u koparan isim oldu. İlk yarı başa baş geçti ve hızlı başlayan G2’ye karşılık yine sonradan toparlanan bir BIG gördük. 8-7 biten ilk yarının ardından ikinci yarıda savunmada neredeyse açık vermeyen G2, hızlı şekilde maçı 16-9’a getirdi ve üst seriye çıkmayı başardı. Savunmada NiKo’nun yanında huNter-‘ın da ilk yarıdaki soluk performansının tam aksine canavar gibi oynadığını ve bu skorda pay sahibi olduğunu ekleyelim.

21 Ocak itibariyle Grup Aşaması için açılış maçları bitecek ve ardından üst seri finalleriyle alt seri karşılaşmalarını seyredeceğiz. Heyecanın adım adım arttığı BLAST Premier Spring Groups 2023, bu hafta içi Perşembe günü Grup Aşaması’nı sonuçlandırarak BLAST Premier Spring Final 2023 mücadelesine yükselen ilk 3 takımı belirleyecek.

Exit mobile version