BLAST Premier Spring Groups 2021 C Grubu Final Günü

Adım adım sona yaklaştığımız BLAST Premier Spring Groups 2021 etkinliğinde, serinin sonraki iki adımı olan BLAST Premier Spring Groups Showdown ve BLAST Premier Spring Groups Final için son katılımcılar bu akşam belirlenecek. Cuma günü açılışı büyük sürprizlerle ve sert galibiyetlerle yapan C Grubu’nda dün akşam sert bir galibiyetin yanında kıran kırana bir mücadele vardı.

Natus Vincere BLAST Premier Spring Groups Final’de

Üst seride Natus Vincere ve FaZe Clan’ın mücadelesinde üç harita boyunca iki takım da maçtan kopmadı. Galibiyetin Natus Vincere’de kaldığı karşılaşmada ilk haritaya Natus Vincere ekibi bir takım halinde oldukça hızlı başladı. Maçın en hızlı geçen haritası olan Inferno’da her ne kadar ilk yarıda nispeten dengeli bir tempo izlesek de ikinci yarıda Team Liquid bu tempoyu koruyamadı. 24 round’un 20’sinde açılış skorunu alan Natus Vincere bu avantajı zorlanmadan zafere dönüştürmeyi başardı. 20 açılış skorunun ise 10 tanesi tek başına Boombl4‘ya aitti. Aynı zamanda 100 ADR çizgisinde oynayan Boombl4 böylece takım için ne kadar kritik bir oyuncu olduğunu bir kez daha kanıtladı.

İkinci haritaya geçildiğinde FaZe Clan herkese kolay lokma olmayacağını göstermeye kararlıydı. Özellikle coldzera’nın kritik katkılarıyla FaZe Clan’ın maça tutunduğu Nuke mücadelesinde Natus Vincere tarafında Boombl4’nın çabaları da bu kez yeterli olmadı. İstatistiklerde takımların görece dengeli dağılım göstermesiyle birlikte FaZe Clan’ın rakibinden bir gömlek üstün bir seviyede seyrettiği haritada ikinci yarıya Natus Vincere hayli asılsa da bu önemli çaba sonuca ulaşmadı.

Son harita ise tarafların canını dişine taktığı, varını yoğunu ortaya koyduğu bir mücadeleye sahne oldu. Deyim yerindeyse Natus Vincere’nin yıldızı s1mple ile FaZe Clan’ın yeni transferi Twistzz’in savaşı yaşandı. Ancak bu savaştan her ne kadar bireysel anlamda Twistzz açık ara galip çıksa da ipi göğüsleyen takım Natus Vincere oldu. Uzatmalara giden maçta 19-17 ile grup finaline uzanan Natus Vincere, rakibini de alt seri finaline gönderdi. Maçı kaybetmesine karşın Twistzz’den gelen +19 K/D farkı, 125 ADR, 1.72 rating adeta bir CSGO dersi niteliğindeydi.

Team Liquid, MiBR’a Acımadı

Gecenin diğer maçında ise Team Liquid ile MiBR karşı karşıyaydı. Önceki karşılaşmada yaşanan çekişmenin aksine bu kez sahada inanılmaz baskın biçimde tek taraflı oyun izlendi. Team Liquid’in gaz pedalından ayağını çekmediği, EliGE’in ve NAF’ın panzer gibi ezip geçtiği mücadele hayli kısa sürdü. Vertigo’da 16-6 ve Inferno’da 16-9 gibi iki net galibiyetle rakibi MiBR’ı BLAST Premier Spring Groups Showdown’a yollayan Team Liquid, böylece final şansını sürdürdü. Bu maçtaki ilginç bir istatistik ise ciddi yenilgiye rağmen MiBR’ın 4 adet clutch kazanmış olmasıydı.

Artık Final Zamanı

BLAST Premier Spring Groups gruplarında böylece son grup finaline de saatler kalmış oldu. Bu akşam FaZe Clan ve Team Liquid’in grup finali için sahaya çıkacağı maç ile mücadele başlayacak. Gecenin sonunda ise bu maçın galibiyle Natus Vincere arasında $12,500 değerinde ekstra ödül ve prestij için son kez silahlar ateşlenecek. Grup finalinde her iki taraf da BLAST Premier Spring Groups Final biletini garantilemiş olacak. Alt seri finalinin kaybedeni ise BLAST Premier Spring Groups Showdown’da şansını devam ettirecek. Bu CSGO şölenini BLAST Premier’in resmi Twitch kanalından takip edebilirsiniz.

Exit mobile version