BLAST Premier Spring Groups 2023 Bu Akşam Sona Eriyor

Yılın ilk büyük CSGO turnuvası olan BLAST Premier Spring Groups 2023 bu akşam nihayet sona eriyor ve katılan 12 iddialı takımın toplam 6 tanesini BLAST Premier Spring Final 2023 etkinliğine doğrudan gönderiyor. Kalan son iki maçtan birincisi, biz bu satırları yazarken henüz başladı. Biz de sizlerle dün oynanan maçların özetini paylaşıyoruz. Knockout Aşaması açılış maçlarının özetini ise önceki günün haberinde bulabilirsiniz.

BLAST Premier Spring Groups etkinliğinde dün gecenin ilk maçı Astralis ile Ninjas In Pyjamas arasındaydı. Sırasıyla Overpass, Mirage ve Ancient haritalarında oynanan karşılaşmaya hızlı başlayan taraf NiP oldu. İlk yarıda takım olarak oldukça başarılı bir performans gösteren İsveç devi, 11-4 önde bitirdiği devrenin ardından hücumda biraz zorlansa da sonunda Astralis savunmasının dengesini bozmayı başardı ve 16-11 ile haritayı hanesine yazdırdı. Ancak ikinci harita Mirage‘da Astralis bu durumu tersine çevirmeyi başardı. Özellikle savunmada nefis oynayan blameF ile kontrolü ele geçiren Danimarkalılar, savunmada 12-3 gibi oldukça farklı bir üstünlük yakaladılar. Hücumda da başa baş bir performans ortaya koyan Astralis, hızlı şekilde 16-7’lik skora ulaştı ve maça denge geldi. Son harita olan Ancient‘ta ise ilk yarı çok çekişmeli geçti. Hücumda oynayan Astralis ekibinin 8-7 üstünlüğüyle biten yarının ardından savunmada çok daha baskılı oynayan beşli, NiP karşısında daha net bir üstünlük kurdu ve 16-10’a ulaşarak bu akşamki maça adını yazdırmayı başardı.

Gecenin ikinci maçıysa Natus Vincere ile Complexity arasındaydı. Sırasıyla Anubis, Inferno ve Overpass haritalarında oynanan karşılaşma oldukça çekişmeliydi. Anubis‘te son round’a kadar oldukça zorlu geçen ve bir ara Natus Vincere’nin hayli sıkı götürdüğü maçta 14-14’e gelindiğinde nefesler tutuldu. Bu son düzlükte kontrolü kaybetmeyen taraf Natus Vincere oldu ve 16-14 ile Inferno‘ya geçildi. Bu kez Complexity daha etkili bir oyun sergiledi ve özellikle ilk yarıda savunmada zorlanmasına rağmen üstünlüğü 8-7 ile korumayı başardı. Hücum tarafına geçtiklerinde çok daha üstün bir oyun izleten Amerika ekibi, 16-11’e ulaşarak maçı karar haritasına götürdü. Kazananın belirlendiği Overpass ise alışıldığı üzere savunma tarafındaki takımların daha avantajlı bir performans sergileyerek kritik round puanlarını almasıyla geçti. Maçın sonunda ise dengeyi bozan taraf, s1mple’ın sahneye çıkarak sırtladığı Natus Vincere oldu. İlk yarıda Complexity 9-6 önde bitirse de, ikinci yarıda 10-5’lik performans gösteren ve 8-14’ten gelip maçı kazanan Natus Vincere, böylece BLAST Premier Spring Final 2023 etkinliğine katılım hakkı kazandı.

Bu akşam oynanacak son iki maç ile BLAST Premier Spring Groups 2023 heyecanı sona erecek. Heroic vs. BIG maçıyla başlayan gece, OG vs. Astralis maçı ile kapanacak ve kazanan takımlar final mücadelesine giderek rahat bir soluk alırlarken geriye kalan 6 takım BLAST Premier Spring Showdown turnuvasına hazırlanmaya başlayacak.

Exit mobile version