BLAST Premier Spring Groups Knockout Aşaması Başladı

BLAST Premier Spring Groups turnuvası, artık son düzlüğe girdi. Grup Aşaması bittikten hemen sonra gruplardan lider çıkan takımları BLAST Premier Spring Final etkinliğine yollayarak kalan takımları son 3 katılım hakkı için tekrar sahaya çıkaran etkinlikte dün akşam Knockout Aşaması için ilk maçlar oynandı. Bu maçların özetini aşağıda okurken bir önceki günün özetini de burada bulabilirsiniz.

BLAST Premier Spring Groups Knockout Aşaması için oynanan ilk maç Complexity ve Evil Geniuses arasındaydı. Sırasıyla Anubis, Inferno ve Overpass haritalarında izlediğimiz maçta genel olarak Complexity’nin etkili bir oyunu vardı. Anubis ile başlayan maçta Complexity oldukça baskılı bir hücum oyunuyla rakibini nefes aldırmadan sahasına kapattı. 11-4 biten ilk yarının ardından savunmada da kolay açık vermeyen Complexity, bir ara Evil Geniuses hücumunun kendine gelmesiyle birlikte birkaç round kaptırsa da 15’e getirdiği skoru 16’ya çıkardı ve 16-7 ile ikinci haritaya geçildi. Inferno‘da kendine gelen Evil Geniuses, her ne kadar çok yüksek fark açamasa da ilk yarıda hücumu etkili oynamayı başardı ve 9-6 skorla ikinci yarıya avantajlı girdi. Savunmada çoğu zaman bombanın yerleştirilmesine engel olamamakla birlikte kazandığı 7 round’un 5’inde bombayı imha etmeyi başaran Evil Geniuses, skora 16-12 ile denge getirdi. Overpass‘te ise tekrar ilk haritaya benzer bir performansla vites yükselten Complexity, savunmada Evil Geniuses hücumuna geçit vermeyerek hiç bomba imha etmeden 11-4’lük bir üstünlük yakaladı. İkinci yarıda rakibinin savunma hattına ara ara takılsa da kontrolü çok uzun süreli kaybetmeyen Complexity, 16-8 ile bu haritayı da kazanarak yola devam etti.

Gecenin diğer maçı ise BIG ile Liquid arasındaydı. Beklenenden çok daha hızlı bir oyun izlediğimiz ve üçüncü haritayı görmek şöyle dursun ilk iki haritada bile hevesimizin kursağımızda kaldığı maçta BIG rakibini ezdi geçti. Sırasıyla Nuke ve Anubis haritalarında oynanan karşılaşma, Nuke‘te BIG ekibinin adeta sıradan bir dereceli rekabetçi oyun oynarmışçasına vurup geçtiği bir oyuna sahne oldu. 16-2 gibi oldukça ezici bir skora imza atan BIG, Anubis haritasında rakibine biraz daha round kaptırsa da Liquid ekibi skor 10-1 olana kadar kendine gelemedi. Bir nebze toparlanmayı başaran Liquid, bu noktadan sonra rakibinden az bir farkla daha fazla round almayı başarsa da BIG’in 16’ya ulaşmasına engel olamayınca maçtan oldukça büyük bir yenilgiyle ayrılmış oldu.

Bugün itibariyle Astralis vs. Ninjas In Pyjamas ve Natus Vincere vs. Complexity maçları oynanacak. Yarın ise turnuvanın son gününde Heroic ile BIG, ve OG ile Astralis vs. Ninjas In Pyjamas maçının kazananı karşı karşıya gelerek perdeyi kapatacaklar.

Exit mobile version