BLAST Premier Spring Groups Grup Aşaması Tamamlandı

19 Ocak tarihinden bu yana tatil sezonunda çektiğimiz CSGO hasretini dindiren BLAST Premier Spring Groups, sonunda dün oynanan maçlarla Grup Aşaması’nı tamamladı ve BLAST Premier Spring Final etkinliği için takımlara ayrılan altı katılım hakkından üçünü sahipleriyle buluşturdu. Birbirinden heyecanlı iki karşılaşmanın özetini bu akşamki Knockout Aşaması maçları başlamadan sizlerle paylaşıyoruz. Bir önceki günün özetini ise burada bulabilirsiniz.

BLAST Premier Spring Groups Grup Aşaması kapanışında ilk karşılaşma FaZe ile OG arasındaydı. Sırasıyla Mirage ve Ancient haritalarında oynanan karşılaşmada üçüncü haritayı görememek biraz üzse de oldukça keyifli bir oyun izledik. Mirage haritasında her iki takım da başa baş bir performansla son round’a kadar varını yoğunu sahaya koydu. Takımların sürekli birbirlerini baskı altında tuttuğu haritada FaZe, rakibinin son roundlardaki atağıyla 15-14’e ulaşmasını engelleyemeyerek büyük riske girse de son round’u alarak rahat bir nefes aldı. Ancient haritasına bu mağlubiyetten sonra hızlı giren OG, ilk 4 round’u alsa da ardından ilk yarı skorunun 4-11’e gelmesine engel olamadı. FaZe, burada da durmayarak ikinci yarıda ilk 3 round’u aldı ve skoru 14-4’e getirdi. Son bir çabayla maça tutunmaya çalışan OG, 2 round daha aldı ancak daha fazla direnemeyerek bileti rakibine kaptırdı.

BLAST Premier Spring Groups Grup Aşaması için son karşılaşma ise G2 ve Natus Vincere arasındaydı. Sırasıyla Inferno ve Nuke haritalarında oynanan karşılaşmada G2 maça hızlı başlayan taraf oldu. Inferno‘da 7-0’lık açılış serisi yakalayan G2, rakibin direnişiyle bu farkı 10-5’e kadar daraltmasına engel olamadı. Ancak hücum tarafında çok etkili bir oyun sergileyen beşli, özellikle NiKo‘nun üstün performansının yanı sıra jks ve m0NESY‘nin haritanın geneline yansıyan etkili oyunlarıyla skoru 16-6’ya hızlı taşıdı. Nuke haritasında Natus Vincere biraz daha başarılı bir performans gösterse de skoru ancak 7-8’e kadar getirebildi. Sahip olduğu hata payını hücumda etkili kullanamayan Natus Vincere, bu kez s1mple‘ın da bekleneni verememesiyle birlikte ancak 3 round alabildi ve 10-16’lık yenilgiyle Knockout Aşaması’nın yolunu tutmak zorunda kaldı.

Böylece BLAST Premier Spring Final etkinliği için ilk üç katılım hakkı Vitality, FaZe ve G2 ekiplerinin oldu. Knockout Aşaması ise biz bu satırları yazarken ilk round’larıyla perdeyi açmış bulunuyor. Bugün sahada Complexity vs. Evil Geniuses ile BIG vs. Liquid maçları olacak. Bu maçlarla ilk iki finalist belirlenmiş olacak. Yarın ise son finalistin belirlenmesinin ardından ilk final mücadelesi de ekranlara gelecek.

Exit mobile version