BLAST Premier Spring Groups 7. Gün Sonuçları

(Kaynak: BLAST Premier)

2023 yılının ilk büyük CSGO etkinliği BLAST Premier Spring Groups 2023, nihayet BLAST Premier Spring Final 2023 için ilk biletini 7. gün itibariyle verdi. Bugün diğer iki biletin sahibini belirleyecek maçlar oynanırken biz de sizlerle dün akşamın heyecan dolu maçlarını değerlendiriyoruz. Bir önceki günün özetini de burada bulabilirsiniz.

C Grubu alt seri finali ve A Grubu grup finali ile ekranlarımızda olan BLAST Premier Spring Groups 7. gün fikstürü, sonunda bizleri kazananın Bahar finaline gideceği ilk büyük maçla buluşturdu. Gecenin ilk maçı, Natus Vincere ile Ninjas In Pyjamas arasındaki rövanş maçıydı. Grubun açılış maçında karşılaşan iki takımın ilk mücadelesi Natus Vincere zaferiyle sonuçlanmıştı. Sırasıyla Inferno, Mirage ve Overpass haritalarında oynanan karşılaşmaya Inferno‘da hızlı başlayan taraf NiP oldu ancak bu momentum 8. rounddan sonra rakibin eline geçti. İlk yarı biterken skoru 7-8’e kadar kapatan Natus Vincere, böylece hücum tarafına makul bir hata payı ile başladı. Ancak bu hata payına çok da ihtiyaçları olmadığını net şekilde gösteren beşli, dengeli şekilde performans gösterdikleri harika bir takım oyunuyla rakibini 16-10 alt etmeyi başardı. Mirage başladığında NiP tekrar hızlı bir açılış yaptı ancak bu kez momentumunu kaybetmedi ve rakibe rahat oyun kuracak bir fırsat tanımadı. Özellikle REZ bu yarı boyunca Natus Vincere için çok ciddi sorunlar yarattı. 11-4 NiP üstünlüğüyle biten ilk yarının ardından ilk 3 round’u almayı başaran Natus Vincere kısa bir süreliğine rahatlasa da bu durum uzun sürmedi ve NiP hücumda tekrar kontrolü ele geçirdi. Rakibine tekrar üstünlük kuran İsveç devi, bu haritayı 16-7 ile kapatarak rotayı karar haritasına çevirdi. Overpass başladığında ise Natus Vincere masaya s1mple kartını açtı ve GOAT nedir, nasıl şov yapar herkese onu izletti. İlk rounddan son rounda kadar adım attığı yeri rakibine dar eden s1mple, bu haritada 2.07 rating, +19 K/D farkı, %100 KAST ve 109.9 ADR ile oynadı. İlk yarısı 12-3 biten Overpass, ikinci yarıda da NiP ekibinin çabalarına rağmen Natus Vincere’nin başa baş mücadelesiyle sürdüğü için çok geçmeden 16-5 Natus Vincere zaferiyle sonuçlandı ve rövanşı mutlu kapatan taraf Natus Vincere oldu.

İkinci maç ise A Grubu finali olan Vitality vs. Heroic maçıydı. Açılış maçında alt seriye düşen Heroic, pes etmeyerek finale kadar uzanmayı başarmış ve Bahar finaline katılım hakkı kazanmak için Vitality ile eşleşmişti. Sırasıyla Mirage, Nuke ve Vertigo haritalarında oynanan karşılaşmaya Mirage‘da hızlı başlayan taraf 11-4’lük ilk yarı skoruyla Vitality oldu. ZywOo’nun daha siftah demeden geleni geçeni vurduğu mücadele, her ne kadar ikinci yarıda sonlara doğru Heroic’in lehine geçiyor gibi görünse de Vitality 15-6’dan 15-11’e kadar gelen maçı daha fazla uzatmadı ve 16-11 ile ikinci haritaya geçildi. Nuke mücadelesi daha başa baş geçti ve 8-7 Vitality üstünlüğüyle biten bir ilk yarı izledik. Her iki tarafın da oyuncularının dengeli performanslar izlettiği haritada ikinci yarıda Heroic adım adım üstünlüğü ele geçirdi ve bir noktadan sonra rakibini oyundan tamamen düşürerek 16-13’lük galibiyete ulaştı. Böylece karar haritası olan Vertigo‘ya geçtik. Vertigo, kısa süren Vitality üstünlüğüyle başlasa da ardından Heroic direnmeye başladı ve skoru dengelemeye çok yaklaştı. Son roundlarda tekrar canlanan Vitality, savunma tarafını özellikle Magisk‘in başarılı oyunları sayesinde 9-6 önde kapatarak ikinci yarıya bir nebze daha avantajlı girdi. Hücumda rakibini çok daha etkili şekilde bastıran Vitality, sadece 2 round kaybederek 16-8’e ulaştı ve BLAST Premier Spring Final 2023 etkinliği için katılım hakkı elde eden ilk takım oldu.

Bu akşam itibariyle Grup Aşaması, B ve C grubu finalleriyle sonlanıyor. Yarından itibaren Knockout Aşaması fikstürü netleşmiş olacak ve kalan iki katılım slotu için mağlup takımların farklı gruplardan rakiplerle karşı karşıya geldiği heyecan dolu maçlar izleyeceğiz.

Exit mobile version