BLAST Premier Spring Groups 6. Gün Sonuçları

BLAST Premier Spring Groups 2023, 6. gün itibariyle artık Grup Aşaması sürecinde son haritaları oynuyor. Bu akşam itibariyle A Grubu lideri belirlenirken yarın akşam B ve C gruplarının liderleri belirlenecek. Biz de bu esnada dün itibariyle oynanan maçların kısa bir özetini sizlerle paylaşıyoruz. Önceki günün özetini de burada bulabilirsiniz.

BLAST Premier Spring Groups 2023 için 6. gün fikstüründe ilk mücadele Evil Geniuses ve Heroic arasındaydı. Sırasıyla Nuke, Overpass ve Mirage haritalarında izlediğimiz maç oldukça sert performanslarla doluydu. İlk haritada perdeyi savunma tarafında nefis oyunuyla Evil Geniuses açtı ve 12-3 gibi net bir üstünlükle avantajı ele geçirdi. Bu başarıda özellikle neaLaN büyük pay sahibiydi. İkinci yarıda çok düşük hata payıyla oyuna başlayan Heroic, stavn ve TeSeS ile maça tutunmaya çalışsa da çok geçmeden kırılan savunma maçı Evil Geniuses lehine 16-9 ile erken sonlandırdı. Overpass ise kimsenin beklemediği kadar yıkıcı bir performansa sahne oldu. Meydan dayağını aratmayan bu performans Heroic’ten, özellikle de cadiaN ve sjuush‘tan geldi. Sırasıyla 2.01 ve 1.88 rating, +15 ve +12 K/D farkı, 133.3 ve 110.3 ADR ile oynayan iki Danimarkalı yıldız, rakibin bir önceki haritada aldığı galibiyeti kursaklarında bıraktı. Bu moralle üçüncü haritada da fırtına gibi esen Heroic, bu kez daha dengeli bir performansla rakibini 16-5 skorla çabuk düşürdü ve finale uzanmayı başardı.

İkinci karşılaşma ise OG ile Liquid arasında oynandı. Daha dengeli geçen ve sırasıyla Mirage, Ancient ve Overpass‘te izlediğimiz karşılaşmada güzel bir çekişme vardı. İlk haritada takımlar birbirlerini oldukça zorladılar. Mirage genelinde kısa serilerle momentumu sıra sıra ele geçiren OG ve Liquid, son roundlara kadar bu dengeyi korudu. Ancak OG tarafında alınan birkaç ekstra round, onları galibiyete taşımaya yetti. 8-7 önde bitirdikleri ilk yarıdan sonra hücumda da rakibine oyununu kabul ettiren OG, 16-12 ile avantajı yakaladı. Ancient‘ta ise daha güçlü bir Liquid izledik. İlk yarısı başa baş geçen haritada Liquid çok farklı bir hücum performansı sergileyerek 8-7 önde bitirdiği yarının ardından 16-8 galibiyete hızlı yükseldi ve maça dengeyi getirdi. Karar haritası Overpass de bu güçlü takımların sıkı mücadelesiyle geçti. Ancak ilk yarısında yine 8-7’lik skor gördüğümüz haritada dengeyi bozan taraf bu kez OG idi. Savunmada başarılı direnen ve rakibini arka arkaya 3 kez süre ile alt etmeyi başaran OG, 16-10’a ulaşarak finale yükselmeyi başardı.

Sırada Grup Aşaması için son düzlük var. Bu maçların ardından BLAST Premier Spring Final 2023 etkinliğine giden ilk üç bilet sahibini bulacak ve Knockout Aşaması başlayacak. Bu aşamada farklı gruplardan takımların karşılaşacağı mücadelede taze eşleşmelerle kalan üç bilet adeta kapışılacak. 3 gün boyunca TSİ 17.00 ve 20.30 saatlerinde ekranlara gelecek olan bu nefis maçlar için planlarınızı şimdiden yapın.

Exit mobile version