BLAST Premier Spring Groups 5. Gün Sonuçları

BLAST Premier Spring Groups 2023 etkinliğinde takvimin yarısı geldi çattı. 23 Ocak tarihinde oynanan karşılaşmalarda C Grubu da üst ve alt seri maçlarını tamamlayarak geriye sadece gruplardaki üçüncülük ve final maçlarını bıraktı. Oynanan karşılaşmaların kısa özetlerini sizler için derledik.

BLAST Premier Spring Groups 2023 C Grubu’nda dün ilk mücadele G2 ve Natus Vincere arasındaydı. Maçta genel olarak başa baş bir mücadele olmasına karşın üçüncü haritayı izleme şansımız olmadı. Sırasıyla Nuke ve Inferno haritalarında oynanan maçta adeta NiKo‘nun şovunu izledik desek yeridir. Özellikle ilk haritanın açılışında savunma tarafında rakip beşliye abartısız eziyet eden NiKo, bambaşka bir seviyedeydi. 12-3 biten yarıda 2.76 rating, +17 K/D farkı, %100 KAST ve 174.9 ADR ile oynayan yıldız oyuncu, izleyenlere parmak ısırttı. Savunma sırası Natus Vincere’ye geldiğinde ise maçın seyri değişti ve bu kez zorlanan taraf G2 oldu. Ancak hata payı düşük olan Natus Vincere, yer yer gevşeyen savunmanın sonucunda haritayı 10-16 ile kaybetti. Inferno haritası ise bambaşka bir mücadeleye sahne oldu. Son dakikalara kadar başa baş geçen mücadelede iki uzatma oynandı. Her iki yarısı da karşılıklı 8-7’lik skorlarla biten maçta ilk uzatma da bu beraberliği bozmaya yetmedi. Ancak son düzlükte vites yükselten G2, rakibini oyundan düşürerek 22-18 ile galibiyete uzanmayı başardı.

Gecenin ikinci karşılaşması ise BIG ve Ninjas In Pyjamas arasındaydı. Sırasıyla Mirage ve Inferno haritalarında oynanan bu maç da oldukça başa baş geçti ancak seyirciler yine üçüncü haritayı göremeden bir takım galibiyete ulaştı. İstatistiklere bakıldığında tüm oyuncular nispeten dengeli bir performans göstermiş olsa da BIG kadrosunda Krimbo‘nun bu haritada hedeflediği performansı bulamaması takımın bu haritayı kaybetmesine mal oldu demek çok da yanlış olmayacaktır. İlk yarıda daha geniş seriler halinde roundları kazanan ve momentumu korumayı başaran takımlar, ikinci yarıda daha çekişmeli bir mücadeleye giriştiler. Maçın sonunda ise Ninjas In Pyjamas, rakibinden o kritik sayıyı çalarak 16-14 ile haritayı uzatmalara gitmeden kazanmayı başardı. Inferno‘da ise bu galibiyetin getirdiği moralle oynayan İsveç devi, rakibinden daha gözle görülür derecede üstün bir performans gösterdi. Özellikle ilk yarıda hücum tarafında oynayan Ninjas In Pyjamas’ta REZ, gittiği her yerde BIG oyuncularının üzerine kabus gibi çöktü. İlk yarıyı 9-6 önde bitiren Ninjas In Pyjamas, savunmada da güzel bir seri yakalayınca rakibin tüm çabalarına rağmen 16-11 galibiyete ulaşmayı başardı ve final mücadelesine devam dedi.

24 Ocak 2023 tarihinde A ve B gruplarında finalistlerin belirleneceği üçüncülük karşılaşmalarını seyredeceğiz. A Grubu’nda Evil Geniuses vs. Heroic, B Grubu’nda ise OG vs. Liquid maçları ekranlarda olacak.

Exit mobile version