BLAST Premier Spring Groups 4. Gün Sonuçları

(Kaynak: BLAST Premier)

Grup Aşaması için son düzlüğe yaklaşan BLAST Premier Spring Groups 2023, tüm heyecanıyla yola devam ediyor. Dördüncü gününde B Grubu üst seri ve alt seri karşılaşmalarını izlediğimiz turnuvada neler olup bittiğini kısaca sizler için derledik.

BLAST Premier Spring Groups 2023 B Grubu üst seri finalinde iki iddialı ekip FaZe ve OG vardı. Sırasıyla Mirage, Ancient ve Inferno haritalarında oynanan maçta OG bir miktar direnç göstermeyi başarsa da FaZe genellikle daha üstün bir performans gösterdi diyebiliriz. Mirage açılışında ilk 3 round OG’de kalsa da FaZe bu baskıyı çabuk kırdı ve skoru 7-3’e kadar hızlı taşıdı. Bu noktada bir süre tekrar canlanan OG, iki round alsa da kalan roundlar yine FaZe hanesine yazıldı ve ilk yarı böylece 10-5 FaZe üstünlüğüyle bitti. Savunma tarafına geçen FaZe, burada hızlı başlayınca fark 15-5’e kadar yükseldi. Son bir çabayla rakibin savunmasını kısa süreliğine kırmayı başaran OG, iki round daha alsa da FaZe hızlı toparlanarak 16-7’de haritayı kapattı. Özellikle ropz ve Twistzz oldukça etkililerdi. Ancient‘ta ilk yarı yine çok benzer bir şekilde perdeyi açan OG’ye karşı FaZe’in geri dönüşünü gördük. 0-4 geriye düştükten sonra 9-6’ya kadar skoru zorlayan FaZe, hücum tarafında aradığını bulamayınca OG bu baskıyı sonuna kadar sürdürdü. İkinci yarıya 6-9 geride başlayan OG, tüm oyuncularının dengeli bir performans göstermesiyle 16-11 skora ulaştı ve maça denge geldi. Ancak bu denge çok uzun sürmedi ve karar haritası olan Inferno‘da FaZe rakibini adeta paramparça etti. İlk yarıda hücum tarafında 12-3’e ulaşan FaZe, savunmada da kolay bir oyun geçirdi ve 16-4’ü bularak grup finaline yükseldi.

B Grubu alt seri maçında ise Complexity ve Liquid karşı karşıya geldi. Sırasıyla Anubis ve Overpass haritalarını izlediğimiz karşılaşmada Complexity, daha açılışta hiç beklemediği bir hezimetle karşılaştı. Anubis haritasının hücumunda bir türlü etkili olamayan ekip, ilk yarıyı 2-13 gibi ezici bir yenilgiyle kapattı. Baskıyı sürdürmeyi başaran Liquid, hızlı şekilde 16-2’ye ulaştı ve kolay bir skor elde etti. Overpass haritasında ise önceki yenilginin etkisini üzerinden atmaya çalışan Complexity, rakibine daha başarılı bir şekilde direndi. İlk yarıya moralli başlayan Liquid skoru 8-1’e kadar getirse de silkelenen Complexity 6-9’a kadar farkı kapattı. İkinci yarıda ise daha çekişmeli ve her round sıra sıra farklı takımların sahneye çıkarak başarıya ulaştığı bir maç izledik. Bu serinin sonunda ise aradaki farkı korumayı başaran Liquid, sahadan 16-12 galip ayrılarak gruptaki iddiasını sürdürmeyi başardı.

Sırada C Grubu için üst seri ve alt seri karşılaşmaları var. Ardından önümüzdeki üç gün boyunca grup finallerini izleyeceğiz ve böylece Grup Aşaması sonlanacak. Heyecan Knockout Aşaması ile birlikte giderek tırmanacak ve Final etkinliği için biletler sahiplerini bulacak.

Exit mobile version