BLAST Premier Spring Groups 3. Gün Sonuçları

Grup Aşaması için açılış serisinin sonuna gelen BLAST Premier Spring Groups 2023 etkinliğinde alt seri ve üst seri maçlarının fikstürleri belirlendi. 21 Ocak 2023 gününde oynanan karşılaşmaların özeti sizlerle.

Günün ilk maçı Natus Vincere ile Ninjas In Pyjamas arasındaydı. Sırasıyla Inferno, Mirage ve Overpass haritalarında oynanan maçta genel olarak Natus Vincere’nin üstünlüğü vardı. Her ne kadar Inferno dengeli bir ilk yarı ile başlasa da Natus Vincere ekibi hücum tarafına geçtiğinde rakibine sadece tek round vererek çok farklı bir oyun izletti. İlk yarısı 8-7 NiP üstünlüğüyle biten haritayı 16-9 skorla Natus Vincere kazandı. Özellikle 1.79 rating ve +16 K/D farkıyla oynayan b1t, takımı bu maçta zafere taşıyan oyuncuydu. Mirage’da ise iki takım da son dakikaya kadar maça var gücüyle asılarak izleyenlere harika bir seyir zevki yaşattı. Sürekli birbirinin dengesini bozmayı başaran takımlardan NiP, uzatmaya gitmesine engel olamadıkları haritayı 19-17 ile son bir efor göstererek almayı başardı ve seriye tutundu. Son harita Overpass’te ise silkelenen Natus Vincere, ilk haritada sürpriz bir kötü performansla herkesi şaşırtan s1mple’ın kendine gelmesiyle beraber net şekilde rakibini maçtan düşürdü. İlk yarıyı 11-4 önde kapatan Natus Vincere, maçı 16-8 ile bitirerek seride yola devam etti. Ancak burada bir parantez açarak NiP ekibinde ilk maçına çıkan headtr1ck‘in beklenenin üzerinde bir oyun sergilediğini de belirtmek gerek.

İkinci maçta ise Evil Geniuses ile Vitality mücadelesi ekranlardaydı. Sırasıyla Overpass ve Inferno haritalarında izlediğimiz karşılaşmada Vitality oldukça güçlü bir tablo çizerek A Grubu finallerine yükselmeyi başardı. Overpass’te özellikle Spinx ve ZywOo birlikte rakibi paramparça ettiler. Her ne kadar Evil Geniuses yer yer direnç göstermeyi başarsa da uzun sürmeyen bu girişimler rakibin 16-11’lik zaferine engel olamadı. Inferno ise bambaşka bir hikayeydi. Vitality, bu haritanın ilk yarısını 14-1 önde bitirdi ve Evil Geniuses çok ağır bir hezimete uğradı. İkinci yarıda da rakibine nefes aldırmayan ekip, 16-1 ile bitirdiği maçta istatistik tablosunu alt üst etti. Haritanın toplamında 2.35 rating, +15 K/D farkı ve 119.8 ADR ile oynayan ZywOo, sadece 2 round oynadıkları CT tarafında 2 roundda 6 skor ve 2 asist alarak 4.37 rating ve 243.0 ADR ile nadir görülecek bir manzaraya imza attı. Böylece Evil Geniuses ekibi alt seriden gelecek olan rakibi beklemek üzere soyunma odasının yolunu tuttu.

Günün son mücadelesi ise Heroic ve Astralis arasındaydı. İki Danimarka devinin karşılaşmasında sahada adeta büyük bir Danimarka karması vardı. Sırasıyla Inferno, Mirage ve Vertigo’da oynanan karşılaşma, sürpriz bir geri dönüşe sahne oldu. İlk haritada yavaş başladığı oyunda ilk yarı biterken dengeyi yakalayan Astralis, savunmada etkili bir performans ortaya koyarak rakibi Heroic’e geçit vermedi. 8-7 önde bitirdiği ilk yarının ardından 8-10 geriye düşen takım, device’ın adeta şov yapmasıyla 16-10’a kadar hiç fire vermedi. Takımına geri dönen device ise savunmada 2.24 rating, +13 K/D farkı ve 138.8 ADR ile oynadı. Ancak bu şovun intikamı gerçekten ağır oldu. Devam eden haritalarda Heroic, rakibine adeta nefes aldırmadı. Mirage’da TeSeS ve cadiaN, Vertigo’da ise jabbi, TeSeS ve sjuush ile sahayı adeta ateşe veren Heroic, iki haritayı da 16-4 skorla çok seri kapatarak rövanş için Evil Geniuses’ın karşısına geçti.

BLAST Premier Spring Groups 2023 mücadelesinde 22 Ocak 2023 günü sahada FaZe vs. OG ile Complexity vs. Liquid karşılaşmalarını izleyeceğiz. Yavaş yavaş grup finallerine yaklaştığımız etkinlikte ilk 3 bilet için fazla bir zaman kalmadı. Yarın akşam da sizlerle günün maçlarının özetini paylaşıyor olacağız.

Exit mobile version