BLAST Premier Spring Groups Tamamlandı

(Kaynak: BLAST Premier)

Sonunda 2023 yılının ilk büyük CSGO etkinliği BLAST Premier Spring Groups 2023 tamamlandı ve BLAST Premier Spring Final 2023 için son slotlar sahiplerini buldu. Katılan 12 takımdan 6’sı final etkinliğine doğru mutlu bir şekilde yola koyulurken diğer 6 takım ise BLAST Premier Spring Showdown 2023 mücadelesi için hazırlanmaya başladı. Aşağıda oynanan son 2 karşılaşmanın özetini okurken önceki günün haberini de burada bulabilirsiniz.

BLAST Premier Spring Groups final gecesinin iki karşılaşmasından ilki Heroic ve BIG arasındaydı. Sırasıyla Vertigo, Ancient ve Inferno haritalarında oynanan karşılaşmada Vertigo‘yu pek izleme şansımız olmadı desek yeridir. Heroic ekibinin duvar gibi bir savunma çektiği ve hücumda da şans tanımadığı BIG, sahadan 3-16 galibiyetle ayrılarak oldukça ciddi bir moral bozukluğu yaşadı. Özellikle k1to‘nun sahada yokları oynadığı haritada Alman tarafı çok büyük bir hezimete uğradı. Ardından Ancient haritası geldi ve BIG tekrar sahaya döndü. Her ne kadar maça 4-0’lık seriyle Heroic önde başlasa da BIG bu üstünlüğü çok uzun süre kabullenmedi ve ilk yarı sonunda skoru 8-7’ye getirmeyi başardı. İkinci yarıda ise bulduğu moralle çok daha etkili mücadele eden Almanlar, vites yükselterek 16-12’lik galibiyete ulaştılar. Böylece karar haritası olan Inferno için heyecan yükseldi. Heroic, önceki haritada yaşadığı zorlanmayı bu kez yaşamadı ve hücumda 9-0’a kadar farkı açtı. Bu noktada ilk yarıyı avantajlı bitirmeyi garantileyen Danimarkalılar, koparabildiğini koparmak için maça asılan BIG’e 3 round kaptırdı ve 12-3 ile devre arasına rahat gitti. İkinci yarıda sahaya varını yoğunu koyan BIG, her ne kadar oldukça etkili oynayıp maçı önde götürse de düşük hata payı sebebiyle uzun süre dayanamadı ve 10-16 yenilgiyle final etkinliği biletini Heroic’e kaptırdı.

BLAST Premier Son Ana Kadar Heyecanlı

BLAST Premier Spring Groups 2023 etkinliği için son maç ise OG ve Astralis arasındaydı. Yine Inferno, Vertigo ve Ancient haritalarını izlediğimiz maç bu kez üç haritada da son roundlara kadar kıran kırana geçti. Inferno‘ya hızlı başlayan ve 8-3’e kadar farkı açan Astralis, son roundlarda kontrolü kaptırınca 8-7’ye razı oldu. Ardından atağa kalkan OG, farkı 13-8’e kadar açınca Astralis tekrar maça asıldı ve rakibini durdurmak için elinden geleni yaptı. 15-14’e kadar kapanan fark, OG’nin son rounddaki başarılı oyunuyla uzatmalara engel oldu ve ilk harita OG’ye gitti. Vertigo haritası da benzer bir manzaraya sahne oldu. Takımların birbirine net bir üstünlük sağlayamadığı karşılaşmada ilk 3 round’u kaptıran OG, hücumda hızlı toparlanarak 7-4’e kadar öne geçti ancak sonlarda toparlanan Astralis, bu farkı 8-7 OG üstünlüğüne kadar indirdi. İkinci yarıda biraz daha etkili oynamaya başlayan Astralis, rakip kadroda flameZ‘in ekstra performansına rağmen 10-13 geride olduğu maçı 16-14e getirmeyi başardı ve maça ortak oldu. Ancient ise çok daha heyecanlı bir çekişmeye sahne oldu. İlk yarıda Astralis, ikinci yarıda OG hücumda etkili oyunlarıyla birbirlerini oldukça zorladılar. İlk yarıyı 10-5 önde bitiren Danimarkalılar, ikinci yarıda rakibi durduramayınca maç uzatmalara gitti. Uzatmalarda hücum tarafında başlayan OG, bu 3 rounddan sadece 1 round alabildi. Savunmada 17-16 öne geçtikten sonra etkili hücum performansını sürdüren Astralis, burada da 2 round alınca 19-17 maçı kazandı ve final etkinliği için bileti cebine koyan son takım oldu.

Kaynak: HLTV.org

Sırada IEM Katowice Var

BLAST Premier Spring Groups 2023 böylece tamamlandı ama CSGO için 2023 sezonu daha yeni başladı. 2 gün sonra IEM Katowice Play-In etkinliği ile birlikte 16 takım karşı karşıya gelecek ve bu turnuvadan ilk 8 takım IEM Katowice etkinliğine katılmaya hak kazanacak. Play-In aşaması, 1 Şubat tarihinde TSİ 13.00’da başlayacak ve 3 Şubat tarihinde son maçları oynanacak.

Exit mobile version