BLAST Premier Spring Groups’ta Koçlar Bulunabilecek

2020 yılının ikinci yarısında ortaya çıkan izleyici koç açığı hatasının yankıları hala sürmekte. 37 koçun ceza almasıyla zirve noktasına çıkan tarihi Esports Integrity Commission (ESIC) soruşturmasının ardından eski tartışmalar yeniden alevlendi. Geçtiğimiz günlerde bütün bu olanları takiben Valve tarafından duyurulan “koçların takımla birlikte bulunamama” kuralı birçok oyuncuyu, koçu ve takımı üzmüştü. Ancak BLAST Premier ekibi, önümüzdeki günlerde başlaması beklenen BLAST Premier Spring Groups etkinliği boyunca koçların takımlarıyla bulunabileceğini duyurdu. Valve’in etkinlikten kısa süre önce duyurduğu bu karar, BLAST Premier ekibi tarafından önümüzdeki etkinlikte uygulanmayacak.

Valve’in duyurduğu bu yasağın gerekçesi, giderek artan “stream-sniping” olaylarıydı. Her ne kadar son zamanlarda sayıları artan ve espor sahnesinin güvenilirliğini sorgulatan hile skandalları düşünüldüğünde karar görece makul olsa da aynı zamanda rekabetin önemli bir parçası olan koçların takımlardan ayrı olması mücadele kalitesinin üst sınırını ciddi şekilde etkileyen bir durum. Bu sebeple birçok cepheden karara karşı yorumlar oldukça yoğun şekilde yükselmeye başladı. BLAST ekibi ise yaptığı açıklamayla BLAST Premier Spring Groups’un planlanan gidişatını çok geç olmadan netleştirmiş oldu.

BLAST ise bu noktada inisiyatif alarak altyapılarının bu olayları engellemek için yeterli olduğu güvencesini verdi ve bu kararı kendi etkinliklerinde uygulamayacağını duyurdu. Bir diğer önemli detay ise Valve’in kararının koçlar ve destek ekibini tümüyle kapsıyor olması. Valve, hem koçların, hem destek ekibinin oyuncularla aynı alanda bulunmaması gerektiğini açıklamıştı. BLAST bu noktada koçları mücadelenin doğrudan bir parçası olarak alana kabul ederken destek ekibinin alan dışında bırakılacağını duyurusunda paylaştı. BLAST, böylece iki tarafın da endişelerini göz önüne aldığını gösterdi. 4 Şubat 2021 tarihinde başlayacak olan BLAST Premier Spring Groups için artık heyecan dorukta. Etkinlik yarın akşam TSİ 18:30’da Astralis vs. Ninjas In Pyjamas maçı ile başlayacak.

Exit mobile version