BLAST Premier Spring Showdown 2021 Sona Erdi

5 günlük bir kıran kırana mücadele serisi izleten BLAST Premier Spring Showdown, dün oynanan iki maçla BLAST Premier Spring Final etkinliğine gidecek olan katılımcıları belirledi. İki ayrı Bo3 maçta dört takım büyük finalin 7. ve 8. katılımcıları olabilmek için ellerinden geleni yaptılar. Oynanan karşılaşmalardan biri G2 ve Spirit arasındayken diğeri geçen haftanın ESL Pro League Season 13 finalistleri Gambit ve Heroic arasındaydı.

İlk karşılaşmada sahada G2 ve Spirit‘i izledik. Mirage, Dust2 ve Nuke haritalarında oynanan mücadele aslında oldukça hızlı başladı. Perdeyi güçlü açan Spirit ekibi ilk haritada G2’yu 16-6 ile hızlı geçti. Özellikle sdy ve mir tarafından kayda geçen istatistikler neredeyse tıpatıp idi. +12 K/D farkı, 1.59 rating ve 101.6/99.9 ADR ile oynayan oyuncular takımı sırtladılar. Ardından aim’lerin konuştuğu Dust2’ye geçildi. İlk haritaya kıyasla daha dengeli geçen bu maçta taraflar momentumu sürekli zorladılar. Ancak ikinci yarıda dengeleri bozan taraf bu kez G2 oldu ve 16-12 ile rakibini üçüncü haritaya zorladı. Nuke’de ise tam anlamıyla bir heyecan fırtınası yaşandı. Kazananın bileti alacağı haritaya G2 savunmada hızlı başladı ancak ikinci yarıda Spirit de aynı performansı gösterince uzatmaya gidildi. Bu kez tek uzatmada sonuçlanan mücadelenin kazananı G2 oldu. Böylelikle ilk BLAST Premier Spring Final yolcusu belirlendi.

Gecenin esas beklenen maçı ise Gambit ve Heroic arasındaydı. Rövanş olarak görülen bu maçta herkes Gambit’in yakın zamanda Heroic’e karşı aldığı 0-3 final yenilgisinden sonra ne yapacağını merak ediyordu. Beklenenden hızlı geçen bir maç izlediğimizi not düşmek gerek. Inferno, Vertigo ve Train‘de oynanan karşılaşmada ilk haritayı Gambit adeta fırtına gibi geçirdi. 16-6 gibi farklı bir galibiyete ulaşan Gambit’e karşı ikinci haritada Heroic baskısı gördük. Vertigo’da rakibini silkeleyen Heroic, 16-9 ile biletin o kadar kolay gelmeyeceğini hissettirdi. Karşılıklı baskının üçüncü haritaya götürdüğü maçta Train oldukça zorlu geçti. İlk yarısı 8-7 biten haritada ikinci yarıda dengeleri bozan taraf bu kez Gambit oldu. Geçen hafta alınan yenilginin ardından bu kez karşılaşmayı 2-1 kazanan Gambit, BLAST Premier Spring Final etkinliğine gidecek olan son takım olmayı başardı.

Sırada BLAST Premier Spring Final 2021 Var

Artık nefesler tutuldu, herkes yılın en büyük CSGO etkinliklerinden biri olması beklenen BLAST Premier Spring Final 2021 için gün sayıyor. Ancak bu büyük final için biraz beklememiz gerekecek. 15 Haziran – 20 Haziran arasında oynanması beklenen etkinlikte birbirinden sıkı 8 takım ve $425,000 ödül havuzu olacak. Katılımcılar Gambit, G2, Natus Vincere, Complexity, Ninjas In Pyjamas, BIG, Evil Geniuses ve FaZe Clan. Bu nefis CSGO şöleni için şimdiden planlarınızı yapın!

Exit mobile version