BLAST Premier Spring Showdown’da Final Günü

Geçtiğimiz iki gün itibariyle Çeyrek Final aşaması oynanan BLAST Premier Spring Showdown 2021 turnuvasında artık final vakti. Yarı final noktasında sonuçlanacak olan ve kazanan iki takımın BLAST Premier Spring Final katılımcısı olacağı 5 günlük turnuvada birbirinden heyecanlı maçlar izledik.

Dün itibariyle son karşılaşması da oynanan Çeyrek Final fikstüründe kritik takımlar karşı karşıyaydı. İlk maçın tarafları olan OG ve G2 ekipleri yakın zamanda ESL Pro League Season 13 finalinde Gambit ile Heroic arasında izlediğimiz uzatma fırtınasına benzer bir mücadeleyle perdeyi açtılar. Nuke haritasında izlediğimiz bu kıran kırana mücadeleyi G2 beşlisi 25-23 kazanmayı başardı. Ardından OG’nin Dust2‘deki intikamını izledik. Rakibine adeta bilenmiş gibi oynayan OG, ikinci haritayı 16-3 gibi çılgın bir skorla kapatarak skora denge getirdi. Son harita Inferno‘da ise taraflar kafa kafaya giden bir karşılaşma izletse de mutlu sona ulaşan taraf 16-12 ile G2 oldu ve final aşamasına adını yazdırmayı başardı.

BLAST Premier Spring Showdown’da ilk günün ikinci karşılaşması ise Dignitas ile Spirit arasındaydı. İlginç bir tesadüf ile yine Nuke, Dust2 ve Inferno haritalarında oynanan karşılaşmada Nuke mücadelesi izleyenlere parmak ısırttı. Tarafların son ana kadar mücadelesinde sahadan galip ayrılan taraf 16-14 ile Dignitas oldu. Ancak bu galibiyetten sonra silkelenen Spirit ekibi takip eden iki haritada sırasıyla 16-9 ve 16-7 skorlarla geriden gelerek finallere yükselmeyi bildi.

Şampiyonlar Kimseye Acımıyor

İkinci günün ilk eşleşmesi olan Gambit vs. FURIA maçında favori gösterilen Gambit bunun sürpriz olmadığını net şekilde gösteren bir oyun ortaya koydu. Rakibi FURIA her ne kadar ikinci haritada ciddi bir direniş gösterse de maçtan galip ayrılan taraf Gambit idi. Mirage, Overpass ve Train haritalarında oynanan maçta Gambit hızlı bir açılış yaparak 16-6’lık galibiyete ulaştı. İkinci haritada ipleri eline almak için oldukça sıkı bir mücadele sergileyen FURIA son dakikada 16-14 kazanmayı başardığı Overpass ile umutlarını üçüncü haritaya taşımayı başardı. Ancak üçüncü haritada da başlangıçtakine benzer bir tempo gördük ve Gambit işi riske atmadan 16-5 gibi farklı bir skorla haklı bir galibiyet elde etti.

BLAST Premier Spring Showdown’da Çeyrek Final aşamasının tek 2-0’lık skoru beklendiği gibi Heroic vs. 9z maçından geldi. 16 katılımcı arasında NASR’dan sonra HLTV sıralaması en düşük ekip olan 9z, Danimarka devi Heroic’e dirense de beklenen galibiyete engel olamadı. Mirage ve Inferno haritalarında oynanan maçta ilk haritayı Heroic 16-8 ile nispeten rahat geçerken ikinci haritada takdire şayan bir mücadele izleten 9z, 12-16 mağlup olmasına rağmen izleyenlerden alkış aldı.

BLAST Premier Spring Showdown’da Perde Kapanıyor

BLAST Premier Spring Showdown turnuvası bugün itibariyle sona erecek. Son düzlükte fikstür eşleşmeleri G2 vs. Spirit ile Gambit vs. Heroic şeklinde. Her iki maç da birbirinden heyecanlı olacağı beklentisi yaratan eşleşmelerden oluşuyor. Özellikle geçtiğimiz hafta ESL Pro League Season 13 finalinde karşılaşan Gambit ve Heroic’in mücadelesi bir rövanş olacak gibi. Finale kadar namağlup gelen iki ekipten Heroic, rakibini 3-0 ile ezip geçerek dev bir başarıya imza atmıştı. Bu defa Gambit’in rövanşı alabilmek için neler yapacağı haliyle CSGO takipçileri arasında büyük merak konusu. Bu iki nefis maçı sakın kaçırmayın!

Exit mobile version