BLAST Premier Spring Showdown 2023 Europe 1. Gün Sonuçları

Dün başlayan BLAST Premier Spring Showdown 2023 Europe mücadelesi, ilk gün oynanan iki karşılaşmayla perdeyi açtı. Ninjas In Pyjamas vs. OG ve Cloud9 vs. Copenhagen Flames eşleşmeleriyle başlayan fikstürde ilk günün özetini sizler için derledik.

Ninjas In Pyjamas vs. OG eşleşmesinde sırasıyla Mirage, Vertigo ve Overpass haritaları oynandı. Mirage haritasının ilk yarısında karşılıklı olarak birbirini tartan ve taktiklerini çözmeye çalışan iki takım da aralıklı olarak round kazandıkları bir seri geçirdiler. Bu serinin sonunda OG ekibi devre arasına 8-7 önde gitti. İkinci yarıda savunma tarafında kontrolü ele alan OG, 7-0’lık serinin ardından elinden 3 round kaçırsa da tekrar toparlanmaları uzun sürmedi ve ilk haritayı 16-10 kazandılar. Bireysel performanslarda flameZ net bir fark yarattı. Vertigo haritasına geçildiğinde ise maça Ninjas In Pyjamas hücumuyla başladık. 4 round aldıktan sonra rakibine 7-1’lik seri kaptıran NiP, devre sonuna doğru tekrar toparlandı ve devre arasına 8-7 önde girdi. İkinci yarıda ise açılışta kaybettiği tek round haricinde fire vermeyen takım, rakibini 16-8 ile hızlı geçti ve maça denge getirdi. Overpass haritasında ise OG adeta maçtan koptu. Haritanın başından sonuna net üstünlük kuran NiP, 10-5 önde girdiği devre arasından sonra 16-6‘yı çok hızlı buldu ve bir üst tura yükseldi.

Cloud9 vs. Copenhagen Flames eşleşmesinde ise sırasıyla Ancient ve Vertigo haritalarını izledik. Çekişmeli geçen bir Ancient mücadelesi izlediğimiz maçta genel olarak gördüğümüz hücum baskınlığının aksine ilk yarıda savunma tarafını başarılı oynayan Cloud9, devre arasına 9-6 önde girdi. Hücum tarafında da rakibinden daha temiz oynamayı başaran ekip, birkaç round kaptırsa da çok geçmeden 16-11’i bulmayı başardı. Vertigo haritasında ise vitesi daha da yükselten Cloud9, hücum tarafında rakibini oyundan düşürdü ve 12-3 ile zafere çok yaklaştı. Özellikle HObbit‘in nefis performansıyla Copenhagen Flames savunmasını paramparça eden takım, 12-3 girdiği devre arasından sonra görece başa baş geçen ikinci yarıda 4-4’lük serinin ardından 16-7 galip geldi ve zorlanmadan üst tura çıktı.

Sırada Ne Var?

Sırada, BLAST Premier Spring Showdown 2023 Europe Çeyrek Final aşamasının ikinci günü var. Biz bu satırları yazarken ekranlarda olan BIG vs. Rare Atom ve ardından oynanacak olan fnatic vs. 9INE maçlarıyla devam edecek olan etkinlik, yarın itibariyle Yarı Final aşamasına geçecek.

Exit mobile version