BLAST Premier Spring Showdown 2023 Europe 2. Gün Sonuçları

BLAST Premier Spring Showdown 2023 Europe etkinliğinde Çeyrek Final aşaması sonuçlandı ve bugün itibariyle Yarı Final aşamasına geçildi. Dün oynanan iki maçın özetini sizler için derledik.

BIG vs. Rare Atom ile fnatic vs. 9INE eşleşmeleri dün akşam ekranlarımızdaydı. Heyecanlı geçen maçlardan ilk olarak BIG ve Rare Atom arasındaki mücadeleyi izledik. Sırasıyla Ancient, Vertigo ve Overpass haritalarında oynanan karşılaşmada üç haritada da mağlup takım 10 round eşiğine ulaşamadı. Ancient haritasında beklenmedik derecede güçlü bir açılış yapan Rare Atom, ilk yarıyı 11-4 önde kapattı. İkinci yarıda BIG ilk 3 round’u almayı başarsa da toparlanan Rare Atom firesiz bir performans sergiledi ve 16-7 ile çok hızlı öne geçti. Ancak ikinci haritada işler beklendiği gibi gitmedi. Vertigo başladığında BIG ilk iki round’u kaptırdıktan sonra çok farklı bir oyun oynamaya başladı ve bu kez ilk yarıyı 10-5 önde kapatan taraf onlar oldu. Savunma tarafına geçtiklerinde de rakiplerine kolay lokma olmayan Almanlar, 16-9’u zorlanmadan bularak maça denge getirdiler. Overpass haritasında ise Rare Atom adeta sahada yoktu. Tek taraflı oynanan karşılaşmada BIG, rakibini 16-2 ile etkinliğin dışına göndermeyi başardı.

fnatic ile 9INE arasındaki karşılaşmada ise sırasıyla Vertigo, Overpass ve Nuke haritaları oynandı. Vertigo haritasında her iki tarafta da rakibine fazlasıyla üstün gelen 9INE, hücumda bulduğu 9-6’dan sonra savunmada hiç round kaptırmadı ve 16-6 ile ilk skoru kolay aldı. Overpass ise çekişmeli geçti. Takımların başa baş oynadığı ve ilk yarıda bu kez fnatic’in daha önde olduğu maçta devre arasına önde giren taraf 9-6 ile fnatic oldu. İkinci yarı 9INE daha baskın görünse de skor tablosunda başa baş geçen maçta son roundlarda 13-15’e kadar farkı kapayan 9INE, rakibin son round’u almasına engel olamayınca karşılaşma 16-13 fnatic galibiyetiyle karar haritasına gitti. Nuke haritasında ise savunma performansları konuştu. İlk yarıda savunma tarafında gördüğümüz 9INE, rakibe adeta duvar ördü ve 12-3 ile büyük avantaj yakaladı. İkinci yarıda benzer bir tarifeyi fnatic uygulasa da, düşük hata payı karşısında zorlanan ekip son roundlarda dengesini kaybetti ve rakibe ihtiyacı olan roundları kaptırdı. Böylece 16-12 galip gelen 9INE, Yarı Final yolunu tutan taraf oldu.

Sırada Yarı Final Var

Bugün oynanacak olan ilk Yarı Final karşılaşmasında BLAST Premier Spring Showdown 2023 Europe etkinliğinde heyecan giderek tırmanacak. Günün tek karşılaşması, Ninjas In Pyjamas ile Cloud9 arasında oynanacak. Cumartesi ise BIG ve 9INE karşılaşmasıyla final katılımcıları belirlenecek.

Exit mobile version