BLAST Premier Spring Showdown 2023 Europe Yarı Final 1. Gün

Toplam 8 takımdan dördünün etkinliğe Çeyrek Final aşamasında veda ettiği BLAST Premier Spring Showdown 2023 Europe etkinliğinde dün itibariyle Yarı Final heyecanı başladı. İlk finalistin belirlendiği karşılaşmanın ardından bugün de ikinci finalist belirlenecek. Dün oynanan maçın özetini sizlerle paylaşıyoruz.

Dün ekranlarda ilk Yarı Final karşılaşması olarak Ninjas In Pyjamas vs. Cloud9 mücadelesi vardı. Sırasıyla Ancient, Overpass ve Vertigo haritalarını izlediğimiz karşılaşma keyifli geçti. Ancient‘ta perdeyi açan taraf Cloud9 oldu. 8-0’a kadar hızlı ilerleyen beşli, burada biraz dengeyi kaybederek rakibe birkaç round kaptırsalar da ilk yarı sonunda tekrar toparlanarak skoru 10-5’te kapattılar. İkinci yarıda hücum tarafında da başarılı bir oyun oynayan Cloud9 ekibi, 16-8‘i kolay buldu ve ikinci haritaya geçildi. Özellikle Ax1Le ve sh1ro ikilisi fark yaratan oyunlar sergilediler.

Overpass başladığında sahada farklı bir Ninjas In Pyjamas performansı vardı. Brollan, REZ ve k0nfig üçlüsünün net katkılarıyla başarılı bir savunma tablosu yaratan takım, 11-4 ilk yarı skoruyla maçın kolay bitmeyeceğini belli etti. Nitekim hücum tarafında da rakiple başa baş oynayan Ninjas In Pyjamas, biraz stres altında da olsa 16-10 galibiyetle karar haritasına uzanan taraf oldu. Vertigo haritasında ise Cloud9 tekrar ipleri ele aldı. İlk yarısı başa baş geçen ve 8-7 Cloud9 üstünlüğüyle biten ilk yarının ardından hücum tarafında adeta çıldırmış bir HObbit ve buster ikilisi vardı. Gördükleri her rakibi parçalayan ikili, ikinci yarıda rakibe round kaptırmadan çok net bir üstünlükle takımı 16-7‘ye taşıdılar ve ilk finalist olarak fikstüre adlarını yazdırdılar. Burada nafany‘nin 11 asist ve 96.2 ADR istatistikleri de galibiyette önemli pay sahibi oldu.

Sırada İkinci Yarı Final Maçı Var

Bugün oynanacak olan BIG vs. 9INE karşılaşmasıyla BLAST Premier Spring Showdown 2023 Europe için son finalist belirlenecek ve Yarı Final aşaması sona erecek. Yarın akşam TSİ 20.30‘da ise Cloud9 ile BIG vs. 9INE maçının galibini ekranlarda BLAST Premier Spring Final 2023 bileti için son kozlarını oynarlarken izleyeceğiz.

Exit mobile version