BLAST Rising 2021 Şampiyonu Copenhagen Flames

2021’in Mayıs ayının önemli CSGO etkinliklerinden olan BLAST Rising 2021, dün akşam oynanan büyük final mücadelesiyle şampiyonunu belirledi. Copenhagen Flames ve Spirit Academy arasında oynanan Bo3’te kupaya uzanan taraf Copenhagen Flames oldu.

Şampiyon Copenhagen Flames, BLAST Rising 2021 boyunca tek maç mağlubiyetini gruplarda almıştı. Playoff aşamasında rakiplerini zaman zaman zorlanarak da olsa elemeyi başaran başarılı ekipte özellikle nicoodoz (MVP) ve roeJ performanslarıyla dikkat çeken isimler oldular. Diğer yandan ikinciliğe ulaşan Spirit Academy, BLAST Rising 2021’de temsilcimiz Sangal’ın da katıldığı ilk Play-In aşamasından Playoff’lara tutunmuştu. Buna rağmen finale kadar güzel bir performansla gelmeyi başaran ekip, final maçında da hızlı bir açılış yaptı.

Mirage, Overpass ve Nuke haritalarında oynanan maçta heyecan doruktaydı. İlk haritaya hızlı başlayan taraf Spirit Academy oldu. Özellikle znx‘in kritik performansı ve onu destekleyen zont1x ile ciddi baskı kuran takım 16-7 ile Mirage’dan galip çıktı. Ancak işler Overpass’te değişti. Durumun ciddiyetinin farkında olan bir Copenhagen Flames vardı sahada. Etkili oyuncuları nicoodoz ve roeJ ile haritayı gerçekten ateşe veren beşlide HooXi de zaman zaman istatistiklere yazdırdığı skorlarla dikkat çekti. Açılış skorlarını adeta çiçek gibi toplayan nicoodoz ve rakibe mermi yağdıran roeJ ile 16-10’luk skor maça denge getirdi. Ardından baskının daha da arttığı Nuke haritası için kollar sıvandı. Burada da Spirit Academy’den etkili bir açılış gördük ancak ilk yarının sonlarında Copenhagen Flames baskıyı arttırmayı başardı. İkinci yarıda ise beşli tamamen gemi azıya almış bir oyunla geriden gelerek 16-7 skorla kupaya uzanan taraf oldu. Yine rakibe haritayı dar eden isimler nicoodoz ve roeJ idi.

Böylelikle güzel bir etkinliğin sonuna gelmiş olduk. Bu hafta itibariyle gözler Flashpoint 3 etkinliğinin ikinci yarısındaki nefes kesen maçlarda olacak. Diğer yanda devam etmekte olan bir Epic League CIS etkinliği de CSGO severlere oldukça keyifli maçlar izletiyor. Bu iki etkinliği mutlaka takipte kalın!

Exit mobile version