Flashpoint 3’te İkinci Aşama Tamamlandı

Geçtiğimiz hafta Ninjas In Pyjamas vs. Anonymo maçından sonra yaşanan gergin olaylarla bir süre tansiyonun yükseldiği Flashpoint 3 etkinliğinde ikinci aşama maçları tamamlandı. Oynanan maçlar, sonuçları, turnuvaya veda edenler ve yola devam edenler ile ikinci aşamanın özetini sizler için derledik.

İlk aşamada turnuvaya veda eden ve alt seriden yola devam eden takımlardan bahsetmiştik. OG, Fnatic, FaZe Clan ve HYENAS mücadeleye erken havlu atan ekiplerdi. Ölüm kalım mücadelesinden çıkmayı başarıp üst seriden gelecek olan rakipleri bekleyen dörtlü ise Vitality, Complexity, Sprout ve Anonymo olmuştu. İkinci aşama itibariyle iddialı ekiplerin yavaş yavaş kendilerini göstermeye başladığı karşılaşmalar izledik. Üst seride oynanan dört maçın üçü 2-0 ile biterken sadece bir maçta üçüncü haritayı görebildik. Ancak bu skorlar sizi yanıltmasın, zira haritalar büyük oranda başa baş çekişmelere sahne oldu.

Üst Seri Maçları

Flashpoint 3’te üst seri çeyrek finalleri olarak izlediğimiz bu aşamada açılışı Astralis ve DBL PONEY yaptı. DBL PONEY her ne kadar Vitality’i ilk aşamada alt seriye gönderse de Astralis karşısında sıkı mücadeleye rağmen yenilgiden kurtulamadı. Vertigo ve Nuke haritalarında oynanan karşılaşmada iki haritada da rakibini zorlayan DBL PONEY, 13-16’lık iki yenilgiyle alt seriye geçti.

Ardından üst serinin en hızlı maçı olan BIG vs. Mousesports karşılaşmasını izledik. Mirage ve Nuke haritalarında oynanan maçta BIG ekibi adeta varlık gösteremedi. Mousesports, sırasıyla 16-5 ve 16-11 gibi iki net skorla rakibini alt seriye göndererek Astralis’in rakibi oldu.

Sırada son dönemin korkutucu ekiplerinden Heroic ile G2‘nun mücadelesi vardı. Üç haritayı gördüğümüz karşılaşmada Inferno, Nuke ve Mirage izledik. İlk haritada vitesi arttıran G2, rakibini 16-11 ile bastırsa da Heroic ikinci haritada zor bir mücadelenin ardından 16-14 ile skora denge getirdi. İplerin koptuğu üçüncü haritada ise G2 rakibine şans tanımadı ve 16-7 ile maçı hızlıca kapatarak üst serinin sonraki maçında rakibini beklemeye koyuldu.

Flashpoint 3’te üst serinin son maçında ise gözler yaşanan sansasyonel olayları ardında bırakmak isteyen Ninjas In Pyjamas ile FunPlus Phoenix‘in üzerindeydi. Mirage ve Inferno haritalarını izlediğimiz karşılaşmada FunPlus Phoenix beşlisi rakibini bir hayli zorladı. İlk haritada tecrübesini konuşturan Ninjas In Pyjamas ekibi 16-12 ile avantaj yakalamayı başarsa da ikinci haritada uzatmalara gitmekten kurtulamadı. Anonymo’ya 17-19 yenildiği Inferno’da bu kez rakibini 19-17 yenen taraf olmayı başaran Ninjas In Pyjamas, böylece G2’nun rakibi oldu.

Alt Seri Maçları

Ardından alt seri maçlarıyla dört takımın daha vedasını izledik. İlk maçta Ninjas In Pyjamas karşısında istediğini bulamayan FunPlus Phoenix ekibinin Vitality ile olan mücadelesi vardı. İlk harita olan Dust2‘de 16-13 ile öne geçmeyi başaran FunPlus Phoenix, bu avantajı koruyamadı ve son dönemde oldukça formsuz olan Vitality fırsatı iyi değerlendirdi. Inferno ve Vertigo‘da sırasıyla 16-12 ve 16-10 ile geriden gelerek maçı kazanan Vitality, yola devam eden taraf oldu.

İkinci maçta ise G2 karşısında tutunamayan Heroic ile Fnatic’in biletini kesen Complexity sahadaydı. Oldukça çekişmeli başlayan maçta Mirage haritasında çift uzatma izledik. Tarafların birbirlerini bir hayli yorduğu bu başa baş mücadeleden galip ayrılan taraf 22-18 ile Heroic oldu. Bu yoğun maçın ardından Nuke haritasında yorgun bir Complexity vardı. Aylardır o turnuva senin bu kupa benim herkesi ezip geçen Heroic, bu fırsatı iyi değerlendirdi ve 16-8 ile rakibini turnuvadan eleyerek yola devam etti.

Flashpoint 3’te sıradaki ölüm kalım maçı ise BIG ile Sprout arasındaydı. Mousesports karşısında aldığı ağır yenilginin ardından bu maça var gücüyle asılan BIG, zor da olsa son dönemde adından söz ettiren rakibi Sprout’u 2-1 ile geçmeyi bildi. Train, Dust2 ve Vertigo haritalarında oynanan maçta 2. ve 3. haritalarda uzatmaya gidilmesi, mücadelenin ne kadar başa baş olduğunun bir göstergesi oldu. İlk haritada 16-8 ile hızlı avantaj yakalayan BIG, ikinci harita olan Dust2’de 19-17 kaybederek rakibine şans verdi. Ancak son haritada “güldük eğlendik yeter” diyen tecrübeli ekip, bu kez 19-17’yi kendi hanesine yazdırdı ve sahadan galip ayrıldı. Temsilcimiz XANTARES, maç toplamında 1.38 rating ile takımı sırtlayan oyuncu oldu.

Alt serinin son karşılaşması ise DBL PONEY ve Anonymo arasında oynandı. Astralis’ten aldığı darbe sonrasında işleri zorlaşan DBL PONEY, yaşanan gergin haftanın ardından HYENAS galibiyetiyle moral bulan Anonymo karşısında sahadaydı. Vertigo, Inferno ve Nuke haritalarında oynanan maçta ilk iki harita adeta karşılıklı meydan dayağı tadındaydı. Vertigo’da moralli rakibine 9-16 kaybeden DBL PONEY, ardından “o kadar kolay değil” dedi ve Inferno’da 16-8 ile şansını son haritaya taşıdı. Bu defa oldukça sıkı bir mücadeleye giren takımlar uzatmaya giden haritada ecel terleri döktü. Bu tansiyonlu çekişmeden mutlu ayrılan taraf, 19-16 ile DBL PONEY oldu ve BIG ile olan maçı beklemeye başladı.

Sonraki Aşama

Flashpoint 3 etkinliğinde etkinliğin toplamda yarısı tamamlandı denilebilir. Artık heyecanın adım adım tırmandığı turnuvada takımlar birer birer listeden düşüyorlar. Bir sonraki aşama bugün akşam saatlerinde oynanacak olan Astralis vs. Mousesports ve G2 vs. Ninjas In Pyjamas maçlarıyla ekranlarda olacak. Alt seride ise Salı günü Vitality ile Heroic karşılaşırken BIG ekibi DBL PONEY‘i ağırlayacak. 9. – 12. sıralar arasındaki RMR farkı sebebiyle bu hafta turnuvadan elenen takımlar arasında da bir karar fikstürü oynanacak. FunPlus Phoenix, Complexity, Sprout ve Anonymo ekiplerinin karşılaşacağı bu kısa çifte eleme fikstürünün sonunda takımların net sıralamaları belirlenecek.

Exit mobile version