Flashpoint 3’te NiP vs. Anonymo Maçı Tekrarlanacak

Flashpoint 3 açılışında oldukça uzun süre tartışmalara konu olacak bir olay yaşandı. Ninjas In Pyjamas ile Anonymo ekiplerinin oynadığı karşılaşma için tekrar oynama kararı geldi. Kararın sebebi ise Ninjas In Pyjamas takımının maç esnasında yaşadığı ciddi teknik sorunlardan ötürü yönetime bildirdiği itiraz ve maç tekrarı talebi.

Ancak işler bu kadar temiz gelişmiş değil. Maçı izleyenlerin hatırlayacağı ve organizasyonların da bildirilerinde açıkça belirttiği üzere ilk haritanın 3. round’unda uzun bir ara yaşandı. Bu aranın sebebi, Ninjas In Pyjamas ekibinin paket kaybı sorunu yaşamasıydı. Bu uzun aranın ardından görünüşe göre sorun çözülmüştü ve Ninjas In Pyjamas haritayı 16-3 kazandı. Ardından sorunun tekrarlamaya başladığı söylense de maç devam etti ve daha sonra Ninjas In Pyjamas cephesinden gelen açıklamalara göre FACEIT adminleri maçı oynatma kararı aldılar. Anonymo ikinci haritayı kazandıktan sonra maç üçüncü haritaya uzadı. Üçüncü harita olan Inferno’da uzatmaya giden mücadelenin ancak sonlarında bu paket kaybı sorunu çözüldü, lakin sıkı bir moral kaybına uğrayan Ninjas In Pyjamas takımı uzatmalarda 17-19 kaybederek alt seriye düştü.

Ninjas In Pyjamas Ağır Tepki Gösterdi

Olaylar da tam burada başladı. Maçın ardından başta Ninjas In Pyjamas ile ilk maçına çıkan dev1ce zehir zemberek bir tweet attı. “Anonymo’ya kaybettik, berbat koşullarda oynadık ve FACEIT’in amatörlerinin olay yönetimi konusunda yaşadığım hayal kırıklığını da belirtmeden geçemeyeceğim” diyen dev1ce, ilk kıvılcımı çakmış oldu.

Ardından Ninjas In Pyjamas organizasyonunun resmi Twitter hesabından bir bildiri yayımlandı. Oldukça uzun olmakla birlikte, yayımlanan bu bildiri genel olarak yaşanan teknik sorunların detayları, Anonymo ekibinin bu süreçte sportmence davranmasının yanı sıra maçta halihazırda başarılı bir oyun ortaya koyması ve Flashpoint yönetiminin onlara önerilen çözüm önerilerini kabul etmemesi etrafında şekilleniyor. Daha önce Heretics ile oynadıkları bir maçta Heretics ekibinin yaşadığı benzer sorunlara gösterilen toleransın burada kendilerine gösterilmediğini savunan Ninjas In Pyjamas organizasyonu, dev1ce’ın çaktığı kıvılcımın ardından ortalığı yangın yerine çevirdi.

Tepkiler Hızla Büyüdü

Tabii ki takım taraftarları ve organizasyonların çeşitli noktalarında görev alan birçok kişi olayla ilgili fikirlerini dile getirdi. Bütün bunların arasında özellikle uzun yıllar bu sahnenin tozunu yutmuş olan Thorin, Ninjas In Pyjamas’a ve destekçilerine karşı oldukça sert bir çıkışta bulundu. Genel olarak sivri fikirleri ve söylemleriyle tanınan Thorin, bu noktada hem oyuncuların hem organizasyonun profesyonel davranmaktan uzak olduklarını söyledi.

Bunlar yaşanırken Anonymo’nun yaptığı açıklamayla işler iyice karıştı. Bu noktaya kadar sessiz kalan Anonymo’nun Twitter hesabından yayımlanan bildiride ciddi iddialar bulunuyordu. Ninjas In Pyjamas organizasyonunun “kurumsal seviyede” FACEIT’e baskı uyguladığını iddia eden bildiride maç tekrarı için Anonymo ekibine talepte bulunmak bir yana, “Pazar akşamı tüm maçı mı yoksa sadece son haritayı mı oynamak istersiniz” gibi absürd bir soru götürüldüğü belirtiliyordu. Diğer yanda Ninjas In Pyjamas’ın onlara sunulan çözümlerin de ciddi bir kısmına yanaşmadığı dile getirilen bu bildiride kurallar dahilinde takımlara tanınan sunucu kontrol imkanlarının da Ninjas In Pyjamas tarafından değerlendirilmediğine dikkat çekilmişti.

Flashpoint Yönetimi Konuya El Attı

Tabii ki tüm bu yaşananların sonunda turnuva yönetiminden de bir açıklama ve hamle bekleniyordu. Bu adım için temkinli davranmayı seçen Flashpoint yönetimi, Ninjas In Pyjamas’ın kendilerine maç tekrarı talebini maçta yaşanan teknik sorunlara dair oldukça yüklü bir kanıt yığını eşliğinde ilettiğini belirtti. Kendilerinin de iletilen bu verileri dikkatle incelediklerini ve testlere tabi tuttuklarını belirten yönetimin açıklaması şu şekildeydi.

Ancak Anonymo takımının tek taraflı denilebilecek bir şekilde sadece iki gün sonraya maç için zorlanması büyük tepki çekti. Yönetim bu noktada orta yolu bulabilmek adına önce 16 Mayıs 2021 Pazar akşamı oynanacağı belirtilen maçın tarihini tekrar süresiz ertelediklerini ve taraflarla görüştüklerini belirten bir açıklama yaptı.

Sonuç Ne Oldu?

Henüz bu konuyla ilgili net bir sonuca varılmış değil. Tarafların görüşmeleri sürüyor ve tabii ki bu noktada bizler de medyayla paylaşılacak olan resmi açıklamaları bekliyoruz. Sonucu ne olursa olsun bu olayın yankıları uzun sürecek gibi görünüyor. Özellikle dev1ce’ın Ninjas In Pyjamas ile çıktığı ilk maç olmasından ötürü bu tepkilerin yaşandığını düşünen ciddi bir kitle mevcut. İlerleyen günlerde maçın tarihine ilişkin kararla birlikte konu mutlaka netlik kazanacaktır.

Exit mobile version