Flashpoint 3 Açılış Maçları Tamamlandı

Mayıs 2021’in heyecanla beklenen CSGO etkinliği Flashpoint 3, geçtiğimiz günlerde ilk maçıyla ekranlara gelmişti. RMR puanlarıyla dolu bir ödül havuzu olan etkinlikte üst ve alt seriden devam edecek olan ilk sekizer takım belirlendi.

Perdeyi açan takımlar Vitality ve DBL PONEY oldu. Alt sıralardan adım adım yükselmeye çalışan DBL PONEY, uzun zamandır sıkıntılı dönemler yaşayan Vitality ekibine acımadı. Nuke ve Inferno’da oynanan karşılaşmada sırasıyla 16-5 ve 16-7 gibi oldukça net skorlarla rakibini alt seriye gönderen DBL PONEY, bir sonraki maç için Astralis ile eşleşti. Astralis ise aynı gün OG ile karşı karşıyaydı. Oldukça heyecanlı bir Inferno haritası izlediğimiz maçta harita skoru 22-19 ile Astralis’te kaldı. Çift uzatmanın ardından Nuke‘de sıkı bir mücadele izlesek de bu kez işi şansa bırakmayan Danimarka ekibi 16-11 ile günü kapattı.

Flashpoint 3 İkinci gün karşılaşmalarında önce BIG ve Complexity sahadalardı. Nuke ve Dust2‘de oynanan maçta özellikle ilk harita son ana kadar takımlar birbirlerini zorladılar. Harika bir çekişmeye sahne olan haritada galibiyet 16-14 ile BIG’de kaldı. İkinci haritaya geçildiğinde ise önceki maça benzer bir biçimde rakibine fazla açılma şansı vermeyen Almanlar, 16-8 ile bir üst tura geçtiler. İkinci günün ikinci maçında ise inanılmaz bir yıkım yaşandı. Mousesports ve Fnatic‘i izlediğimiz maç hayli kısa sürdü. Inferno ve Overpass‘te 16-8 ve 16-4 gibi farklı skorlarla Fnatic’i deviren Mousesports, güle oynaya üst tura geçti desek yeridir.

Biraz Yavaş Yenseniz De Maç İzlesek?

Flashpoint 3’te benzer bir manzara yine sonraki gün Heroic ve Sprout karşılaşmasında yaşandı. Vertigo ile Nuke haritalarını izlediğimiz mücadelede son dönemin korkutucu ekiplerinden Heroic, iki haritayı da 16-7 ile riske atmadan bitirerek rahat bir açılış maçı oynadı. Ardından ise açılışın en heyecanlı maçını G2 ve FaZe ile izledik. Train, Mirage ve Inferno‘da izlediğimiz ekipler birbirlerine adeta ecel terleri döktürdüler. İlk haritayı son round’a kadar zorlayan takımlar, 16-14’lük G2 galibiyetiyle molaya girdiler. İkinci haritada da bu çekişme sürdü ve uzatmalara gidildi. Ancak ilk iki uzatmada taraflar galibiyete uzanamadılar. Üçüncü uzatmaya geçildiğinde FaZe bu gidişe dur dedi ve 25-22’lik nadir görülen bir skorla maçı 1-1’e getirdi. Bu zorlu maçın ardından son harita Inferno’da dayanacak gücü kalmayan FaZe, rakibinin 16-8’lik üstünlüğüne engel olamayınca üst seriye çıkan taraf G2 oldu.

Bir diğer heyecanlı maç da son günün açılışı Ninjas In Pyjamas vs. Anonymo arasındaydı. Overpass, Nuke ve Mirage haritalarında izlediğimiz karşılaşmada aslında Overpass’i pek de izlemedik desek yeridir. 16-3’lük Ninjas In Pyjamas galibiyetiyle bir hayli kısa süren karşılaşma ekranlardaydı, ancak maç esnasında NiP tarafında yaşanan teknik aksaklıklar oldukça uzun bir araya sebep oldu. Aranın ardından maçı kazanan NiP ekibi, aynı sorunların ikinci haritada tekrarlamasıyla 13-16 mağlup oldu ve maç üçüncü haritaya taşındı. Mirage’da uzatmaya giden karşılaşmayı 19-17 Anonymo kazandı ve böylece üst tura bir “underdog” daha geçmiş oldu. Maçın ardından device ve NiP kulübü sosyal medyada sert tepkiler gösterdi. Paket kaybı sorununa rağmen maçın oynatıldığını savunan device, FACEIT görevlilerini suçladı. Konunun tartışmaları halen sürse de, biz açılışın son maçına bakalım.

Flashpoint 3’te İlk Hafta Kapanıyor

Son karşılaşmada FunPlus Phoenix ve HYENAS ekipleri karşı karşıyaydı. Vertigo ve Inferno’da oynanan maçta HYENAS beklenen sürprizi yapamadı. Sırasıyla 16-11 ve 16-6’lık FunPlus Phoenix galibiyetleri gelince karşılaşma çabuk bitti ve takımlar bir sonraki aşamanın yolunu tuttular.

Flashpoint 3’te alt serinin ilk maçları dün oynanırken bugün de ilk round karşılaşmaları sona erecek. Dün itibariyle Vitality ile OG arasında ilk alt seri maçı oynandı. Turnuvada kalmayı başaran taraf 2-0 ile Vitality oldu. Ardından Complexity ile Fnatic sıkı bir mücadele ortaya koydular, burada sahadan mutlu ayrılan taraf Complexity idi. Bugünün karşılaşmalarında önce Sprout ile FaZe ölüm kalım maçına çıkıyorlar. Onların ardından ise Ninjas In Pyjamas ve HYENAS karşılaşması ekranlarda olacak. Karşılaşmaları Flashpoint resmi Twitch kanalından takip edebilirsiniz.

Exit mobile version