BLAST Ve ESL, Takvimlerini Ve Kurallarını Düzenliyor

Bu hafta hem BLAST Premier, hem de ESL ortak bir karar ile turnuva takvimlerini ve kural setlerini düzenleyeceklerini duyurdular. Bu düzenlemenin altında yatan amaç ise oyuncuların takvimlerindeki sıkışıklığa ve dinlenme aralıklarının olmayışına engel olmak. Özellikle pandemi döneminde stres yükü artan oyuncular, turnuva takvimlerindeki sıkışıklıktan ötürü de oldukça ciddi bir zorlanma yaşıyorlar. Üstelik bu sorunlardan muzdarip olanlar sadece oyuncular da değil.

Bu sorunu gidermek amacıyla iki büyük organizasyon firması takvimlerini ve kural setlerini ortak şekilde düzenleyerek herkes için olabilecek en makul gidişatı belirlemek için masaya oturdular. Yılın ikinci yarısından itibaren etkin olacağı belirtilen bu düzenleme ile etkinlik tarihlerinin ve aralıklarının optimum tempoyu yakalaması bekleniyor. Geçtiğimiz haftalarda duyurulan Elisa, Relog ve FunSpark işbirliği ile birlikte yoğunlaşan takvim için bu gelişme bir hayli olumlu. 19 Temmuz ile 15 Ağustos tarihleri arasında sezona bir ara verilecek. Bu aradan sonra yeniden düzenlenen tarihlerle beraber büyük etkinlikler birer birer karşımızda olacaklar.

İlk olarak $750,000 ödül havuzlu ESL Pro League sahnede olacak. 16 Ağustos – 12 Eylül tarihleri arasında oynanacak olan bu etkinliği BLAST Premier takip edecek. 16 Eylül – 26 Eylül tarihleri arasında izleyeceğimiz BLAST Premier etkinliğinin ardından yaklaşık 1 aylık bir ara olacak. Bu büyük aranın sebebi ise tabii ki PGM Major Stockholm 2021 hazırlığı. 23 Ekim – 7 Kasım tarihleri arasında herkesi ekranlara kilitleyecek olan bu CSGO fırtınası ile 2021 sezonu perdeyi kapatacak. Böylelikle oyuncuların tam performansla ve sağlıklı şekilde rekabet edebilecekleri verimli bir saha oluşturulmuş olacak. Bu da herkes için daha renkli ve canlı bir rekabet ortamı demek.

Exit mobile version