Burger King, Belçika League of Legends Ligi Resmi Sponsoru Oldu

Burger King, Belçika League of Legends Ligi Resmi Sponsoru Oldu

Riot Games, Burger King sponsorluğunda ilk Belçika League of Legends liginin gerçekleştirildiğini açıkladı. Lig boyunca altı takım rekabet edecek.

Belçika Ligi resmi olarak 20 Ocak’ta başladı. Belçika Liginde altı takım ikiye bölünerek birbirlerine karşı yarışacak. Başarılı takımlar Avrupa Usta Oyuncular Ligine katılma şansı yakalayacak. Riot, açılış ligini kurmak ve hazırlıklar için gerekli iş yükünü azaltmak için oyun ve espor alanlarında faaliyet gösteren 4Entertainment ile işbirliği yaptı.

Yapılan açıklamalara göre Belçika Liginin amacı “yetenekli Belçikalıların becerilerini geliştirmeleri için fırsat sunmak ve bu sayede Belçika’yı e-spor alanında yükseltmek”.

Ligde yarışacak altı takımın arasında Belçika Profesyonel Futbol Liginin tanınan kulüplerinden KV Mechelen ve RCS Anderlecht de yer alıyor.

Burger King, Belçika League of Legends Ligi Resmi Sponsoru Oldu

Burger King’in Pazarlama Müdürü Vic Dresen de Riot tarafından yapılan açıklama toplantısında konuştu: “Espor geçtiğimiz birkaç yılda patladı, popülaritesi de özellikle genç nesil arasında artmaya devam ediyor. Biz de oyun camiası ve Burger King severleri arasında bir kesişim kümesi olduğunu görüyoruz. League of Legends da oyuncular arasında oldukça bilinen ve tutulan bir oyun. Takım oyuncuları oyun kötü gittiğinde neredeyse birbirlerini haşlıyorlar. LoL terminolojisinde ise bu, takım üyelerinin birbirlerine hakaret etmekten geri durmadıkları anlamına geliyor.”

Burger King 2019 senesinden beri espor sektöründe oldukça aktif. Blast Pro Series’in baş sponsoru olmanın yanı sıra sebze ağırlıklı “Impossible Whopper sandviçin” üretim ve tanıtım sürecinde de FaZe Clan ile birlikte çalışmıştı. Son ortaklığıyla bu listeye esporun lider oyun şirketlerinden Riot Games de girmiş oldu.

Vodafone Giants, Nike İmzalı Ürünlerini Tanıttı

Exit mobile version