Call of Duty: Warzone 4 Günde 15 Milyon Oyuncuya Ulaştı

Call of Duty: Warzone Oynayan 70 Bin Hileci Oyundan Uzaklaştırıldı

Activision Blizzard’a ait Call of Duty: Warzone oyuncular arasında popülerlik kazandı. 10 Mart’ta piyasaya sürülen yeni Battle Royale oyunu, ilk 4 gün içinde 15 milyon oyuncuya ulaştı.

Call of Duty Markasının Yıldızı Parlıyor

Oyunun F2P (Ücretsiz) olması kesinlikle bu sayılara ulaşmasında çok büyük bir etken. Oyuncular için başka bir potansiyel satış noktası ise oyunun çapraz platforma olan desteğidir. Bu, oyuncuların Xbox, PS4 veya PC’de oynamasına bakılmaksızın birlikte silahlanabilecekleri anlamına gelir. Bu özelliklerin Call of Duty’nin muhteşem oynanışıyla birleşmesi Activision’un büyük bir oyuncu kitlesi çekmesi ve bu kitleyi korumasına yardımcı oluyor. Böylesine bir kitle de aynı Apex ve Fortnite oyunlarında olduğu gibi dijital içerik yoluyla para kazanmak için birçok fırsat sunuyor.

Oyun COVID-19, coronavirüs salgını sebebiyle evde bulunmanın öneminin arttığı dönemde ideal bir zamanda çıkış gerçekleştirdi. Bu da yeni oyuncuları çekmek için bir etken olsa da Call of Duty isminin bunun gibi bir yardıma ihtiyacı olduğu gözükmüyor. Geçtiğimiz sonbaharda Activision’un çıkarttığı Call of Duty: Mobile, aynı şekilde F2P’di. Bu oyun da aynı şekilde bir başarı yakalamıştı ve ilk ayda neredeyse 150 milyon indirmeye ulaşmıştı.

Activision Blizzard İçin Sağlam Finansal

Call of Duty: Warzone piyasaya sürülmeden önce, Activision Blizzard için işler oldukça yolunda gidiyordu. 4. Çeyrek kazanç raporlarına göre şirket hem hisse başına kazanç hem de gelir için beklenen değerleri aştı. Bu raporda ayrıca bütün serilerinde 400 milyondan fazla aylık aktif kullanıcı olduğu belirtildi. Activision Blizzard CEO’su Bobby Kotick, sonuçları yorumladı:

“Son Call of Duty başarımız, toplumu her zamankinden daha fazla platformda daha fazla ülkede daha fazla oyuncuya genişlettiğimizden, büyüme potansiyelimizin ölçeğini göstermektedir. Markamızın içindeki güçlü içeriklerimizle ve Mobile, Esports, reklam alanlarındaki ivmemizle, 2020 ve ötesinde de oyuncularımızı, fanlarımızı ve hisse sahiplerimizi memnun etmeye devam etmek için sabırsızlanıyoruz.”

Call of Duty: Warzone öncesi başarıları göz önüne alındığında, Activision Blizzard’ın hisseleri böylesine belirsiz bir pazarda şansını denemek isteyen yatırımcılar için iyi bir şans gibi duruyor.

Gulag İçin Kazandıran Taktikler – Call of Duty Warzone

Exit mobile version