cs_summit 8 Büyük Final İçin Saat Sayıyor

Kuzey Amerika’nın ilk RMR etkinliği olarak kayıtlara geçen cs_summit 8 için bugün büyük final günü. 10 gün süren mücadele boyunca 8 takım mücadele etti ve nihayet sona kalan iki takım da bu gece TSİ 00.30’da kozlarını paylaşacaklar. Mücadele sürecini sizler için kısaca derledik.

cs_summit 8 mücadelesi 8 takımın iki gruba ayrılmasıyla başlamıştı. Dörder takımlık gruplarda oldukça sürpriz sonuçlar karşımıza çıktı. A Grubu‘nda mücadele eden paiN, FURIA, O PLANO ve Evil Geniuses ekipleri arasında özellikle Evil Geniuses beklenmeyen bir performansla erken elenen taraf oldu. paiN ve FURIA’nın Playoff aşamasına üst seriden çıkmasıyla birlikte O PLANO da alt seride mücadeleye tutunmak için şans aradı. Diğer yanda B Grubu‘nda Extra Salt, Team Liquid, EXTREMUM ve Bad News Bears‘ı izledik. Grupta elenen taraf Bad News Bears olurken Team Liquid zirve yarışında beklenmedik şekilde Extra Salt’un gerisinde kaldı. EXTREMUM ise yine alt seride zorlu bir Playoff mücadelesine girişti.

Playoff aşamasında açılış maçları ilginç şekilde grup liderlerinin alt seriye düşmesiyle sonuçlandı. Üst serideki finalde grup ikincileri Team Liquid ve FURIA büyük final slotu için mücadele etti ve galip ayrılan taraf Team Liquid oldu. Alt seride ise iki grup lideri şok edici birer mağlubiyet daha alarak etkinliğe veda ettiler. Gruplardan üçüncü sırada çıkan O PLANO ve EXTREMUM bu aşamada önemli bir şans yakaladı. Alt seri finalindeki şansı değerlendiren EXTREMUM, büyük final slotu için çıktığı maçta FURIA’yı geçemeyince finalde nefis bir rövanş maçı izleyeceğimiz kesinleşti.

Bu gece oynanacak olan büyük finalin adı Team Liquid vs. FURIA. Üst seri finalinde iki ayrı çift uzatma ve bir 16-14’lük harita izleten bu iki çılgın ekibin final mücadelesi nefes kesecek. Karşılaşmayı Beyond The Summit’in resmi Twitch kanalından izleyebilirsiniz.

Exit mobile version