CSGO Ban Dalgası İle Binlerce “Boosted” Hesap Banlandı

Geçtiğimiz günlerde Prime statüsüne gelen güncelleme ile ücretsiz şekilde Prime hesaplara sahip olmanın önü kapanmıştı. Özellikle dereceli oyunlarda ortaya çıkan sorunların giderilmesi anlamında Valve’in attığı bu adım halen konuşulmakta. Şimdi de bazı boostlanmış hesapların CSGO Ban Dalgası ile ban cezası aldığı ortaya çıktı.

CSGO uzun zamandır haksız rekabet odaklı sorunlarla boğuşuyor. Piyasadaki her rekabetçi oyunda olduğu gibi burada da mutlaka kolay yoldan üst sıralara ulaşmaya çalışan oyuncular bulunuyor. Bu süreçte tabii ki birçok yöntem kullanılıyor ve bunlardan biri de “boosting“. Başarılı oyuncuların daha alt sıralardaki oyuncularla aynı takıma girip onların rakiplerini kolayca ekarte etmesi prensibine dayanan bu yöntemle birçok kişi hızla hak etmediği sıralamalara yerleşiyor. Tabii konu sadece sıralamalarda iyi görünmekle de bitmiyor. Bu oyuncular sözkonusu boosting eyleminin sonrasında kendi başlarına bir oyuna girdiklerinde dahil oldukları beceri grubuna paralel bir performans göstermekten çok uzak kalıyorlar. Haliyle hiçbir suçu olmayan ve bileğinin hakkıyla yükseldiği yetenek grubunda maç yapan oyuncuların performans grafiklerinde haksız bir düşüşe sebep oluyorlar. Boosting için kelimenin tam anlamıyla bir “piyasa” olduğunu ve insanların birçok hile yönteminde olduğu gibi ücret ödediği bir standardın yerleşmiş olduğunu hesaba katarsak işin ciddiyeti daha da iyi anlaşılacaktır.

https://steamcharts.com/app/730

Hal böyle olunca Valve bir yandan sistemi iyileştirmeye çalışırken diğer yandan CSGO Ban Dalgası ile “bir yolunu bulmuş” olan hesapları aradan çıkarmaya bakıyor. Her ne kadar oyuncu sayısı milyon çizgisinde olan bir oyun için birkaç bin hesap çok ciddi bir sayı olmasa da en azından konu üzerinde çaba gösteriliyor olması sevindirici. Tabii işin ucunda üçüncü parti programlar, hesap satışları, özellikle ücretsiz yollardan Prime statüsüne sahip olunabilen dönemde birçok kişinin bu bariyeri kolaylıkla aşması gibi durumlar işleri daha da zorlaştırıyor. Haziran 2021’in ilk haftasında ikinci kez eşleştirme ve maç kalitesi hakkında olumlu bir haber duyuyoruz, umarız devamı gelir ve Valve uzun zamandır ihmal ettiği efsaneyi güzel günlerine döndürmeyi başarır.

Exit mobile version