CSGO Güne Bir Ödül Ve Bir Söylenti İle Başladı

Yılların eskimeyen FPS oyunu Counter-Strike, yakın zamanda sürpriz söylentilerle dikkat çekmeye başladı. Counter-Strike 1.6 döneminde oynamış olan oyuncuların hatırlayabileceği bir harita olan de_tuscan için geçtiğimiz aylarda bazı ipuçları verilmişti. Haritanın yapım aşamasında olduğu ve tamamlandığında CSGO havuzuna geleceği biliniyordu. Zorlu bir 2020 yılı geçiren ve skandallarla sarsılan CSGO tarafında nihayet güzel haberler tekrar gelmeye başladı.

Nihayet haritanın orijinal yapımcısı olan Colin “Brute” Volrath ile Catfood, haritanın bu yeni halini tanıtan bir video yayınladılar. An itibariyle beta sürümde olan ve kısıtlı bir test aşamasından geçen de_tuscan, bu video ile yeni bir söylentiye daha sebep oldu: CSGO harita havuzu güncellemesi gelebilir.

Son yayınlanan de_tuscan tanıtım videosu

Bu videonun haritanın henüz tamamlanmamış olan şeklini gösterdiğini hatırlatmakta fayda var. Bu renkli atmosfer ve birçok detay muhtemelen haritanın son halinde değişmiş olacak. Uzun süredir ciddi bir harita havuzu güncellemesi görmediğimiz CSGO bu değişiklikle beraber tekrar bir havuz değişikliğine gidebilir. Tabii ki bu uzun bir süreç ve 2021’in sonlarına doğru gerçekleşmesi bekleniyor. Öte yandan Valve bu konuyla alakalı herhangi bir resmi duyuru yapmış değil. Bir diğer ihtimal olarak Tuscan’ın yeni sürümü rekabetçi modda veya turnuvalarda kullanılmayabilir de.

Bir diğer haber ise Steam’de CSGO’nun Labor of Love kategorisinde birinci seçilmesi oldu. Her yıl düzenlenen The Steam Awards etkinliğinde oyuncular birçok kategoride favori oyunlarına oy vererek yılın kazananlarını belirliyorlar. Labor of Love kategorisi, uzun zamandır piyasada olan ancak halen güncel olan ve oyuncuların severek oynadığı oyunları bir araya getiren bir kategori. 2020 yılı için yapılan seçmelerde Labor of Love kategorisinin kazananı CSGO oldu. Geride bıraktığı rakipler arasında Among Us, Terraria, The Witcher 3: Wild Hunt ve No Man’s Sky gibi yapımlar vardı. Kategorinin önceki yıllarda kazananları ise Grand Theft Auto 5 ve Warframe idi. Valve’i ve Hidden Path Entertainment’ı bu önemli başarılarından ötürü kutlamak gerek.

Exit mobile version