CSGO Sahnesini Karıştıran Bug Tekrar Ortaya Çıktı

Geçtiğimiz sene 37 koçun banlanmasıyla gündemi oldukça uzun süre karıştıran Esports Integrity Commission (ESIC) soruşturmasını birçoğunuz hatırlıyorsunuzdur. Bu karmaşaya sebep olan şey, oyunda koçların normalde mümkün olmaması gereken bir şekilde izleyici konumunda maçın oynandığı haritayı izleyebilmesini sağlayan bir bug idi. Bu bug, kanıtlara göre yıllar önceden bu yana Valve tarafına raporlanmaktaydı ancak henüz çözülebilmiş bir durum değildi.

Bu soruşturma ve cezaların akabinde hatanın giderildiği söylenmişti ancak görünen o ki hata halen oyunda bulunuyor. CSGO koçu Sergey “lmbt” Bezhanov, bu hatayla tekrar karşılaştığını 15 Mayıs günü attığı bir Tweet ile duyurdu. Valve tarafından henüz bir yanıt gelmiş değil.

Bu olayın yankılarının ne olabileceğini az çok kestirmek mümkün. CSGO sahnesinin güvenilirliğinin sorgulanması bir yana, koçların aldığı cezaların da sorgulanması gündeme gelebilir. Birçok takipçi için oldukça “anlamsız” olan bu cezaların ve hatanın giderildiğinin söylenmesinin ardından böyle bir görüntüyle karşılaşmak gerçekten ciddi bir sorun. Umuyoruz Valve bu hatayı gerçek anlamda en kısa sürede giderebilir ve CSGO sahnesi aylar sonra toparlanmışken tekrar karışmaz.

Exit mobile version