Dota 2 Singapore Major Şampiyonu Invictus Gaming Oldu

Invictus Gaming, rakibi Evil Geniuses’ı Bo5 üzerinden oynanan büyük finalde 2-0’dan gelip 3-2 yenerek The International 2012’den bu yana ilk Valve major etkinliğini kazanmayı başardı.

Kuzey Amerika’nın seribaşı ekibi olarak Dota 2 ONE Esports Singapore Major etkinliğine gelen Evil Geniuses, maratonun başından sonuna oldukça başarılı oyunlar ortaya koydu. Kaybettikleri tek oyunun üst seri finalinde olduğunu söylersek takımın ne kadar ciddi bir rakip olduğu daha iyi anlaşılacaktır. O kadar temiz ve keskin bir odakla oynadılar ki etkinlik boyunca çok az rakiple karşılaşmaları neredeyse bir dezavantaj haline geldi. Ancak Invictus Gaming’i yarı finallerde yenmeyi başardıklarını ve rakiplerinin oyun tarzına aşina oldukları gerçeği de söz konusuydu.

Invictus Gaming her ne kadar kazananlar finalinde Evil Geniuses’a karşı kaybetmiş olsa da finallere alışılageldik uzun oyun taktikleriyle çıktı. Üstelik rakip kadrodan Abed’in ünlü Storm Spirit’ine rağmen beş maçın beşinde de Storm Spirit yasaklamadılar. Bu oldukça cesur ve bir o kadar da riskli bir seçimdi. İlk iki oyunda erken baskıyı püskürtme taktikleri pek de başarılı olmayan Invictus Gaming dengeli bir performans ortaya koyamadı. Evil Geniuses ise bu avantajı oldukça etkili değerlendirerek skoru hızlıca 2-0’a taşımayı başardı. Ancak üçüncü oyunda işler değişti, zira Invictus Gaming rakibini okumayı başarmıştı ve Evil Geniuses bu durumu pek önemsemişe benzemiyordu.

Invictus Gaming Pes Etmiyor

Evil Geniuses’ın hızlı oyun anlayışına karşılık Sven ve Underlord ile rakibi durdurmayı seçen Invictus Gaming, bu düşüncesinde başarılı da oldu. İplerin koptuğu nokta ise Zhou “Emo” Yi’nin oyun başından ortasına kadar 7 kez ölmesine rağmen yüksek zemin avantajına sahip 4 rakibi kendi sahalarında düşürmesinin ardından herkese açık chat ekranında “?” yazdığı andı. Bu hareket sosyal medyada da çokça dalga konusu oldu ancak Evil Geniuses bu noktadan sonra adeta büyü yapılmışçasına kötü bir performans sergilemeye başladı. Öyle ki beşinci oyuna geçildiğinde başta gördüğümüz momentum tam tersine dönmüştü. Invictus Gaming gümbür gümbür rakibi baskılarken Evil Geniuses sersemlemiş gibiydi. Böylece son maçı da kazanan Invictus Gaming $200,000 değerinde ödül ve 500 Dota Pro Circuit puanını kazanmış oldu. 2012’den bu yana kazandıkları ilk major olmasının mutluluğu ve gururu ise cabası.

Dota 2 ONE Esports Singapore Major etkinliğine iki ekip de kendi bölgelerinin şampiyonları olarak etkinliğe gelmişlerdi. Bu da daha önce China DPC Regional League şampiyonu olduklarında 500 puan daha alan Invictus Gaming’in 1000 DPC puanıyla TI10’daki slotlarını garantilemesi anlamına geliyor.

Exit mobile version