Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve oyun endüstrisinin önemli isimleri, evde izole kişilerin oyun oynamasını teşvik etmek için bir araya geldi.
Bu hareket, Activision Blizzard, Twitch, Riot Games, ve YouTube Gaming gibi sektörün önemli isimleri tarafından destek gördü. Şirketler, oyunculara sunacağı “özel etkinlikler, aktiviteler, ödüller ve teşvikler” ile karantinada kalıp, çevresinden fiziksel olarak uzak kalmalarına destek verecek. Kişisel izolasyonun öneminin farkında olan bütün şirketler oyun ve oyunculuğun nasıl bir köprü oluşturabileceğinin farkında. Activision CEO’su Bobby Kotick‘in konudaki fikri şöyle: “İnsanların güvenli bir şekilde birbiriyle temasta olmasını sağlamak hiç bu kadar kritik olmamıştı. Oyunlar en iyi platform, çünkü insanlar birbirlerine eğlence, amaç ve anlam bağlarıyla kenetleniyorlar. Böyle anlamlı ve gerekli bir girişim içinde bulunmaktan gurur duyuyoruz”
Dünya Sağlık Örgütü’nün, “oyun bozukluğu”nu bir hastalık olarak sınıflandıran bir kurum olduğunu hatırlarsak, aynı oluşumun insanlara evde kalıp oyun oynamalarını söylemesi oldukça ironik. Geçtiğimiz Ekim Oxford tarafından yapılan araştırmada oyun bozukluğunun duygusal veya davranışsal bir probleme yol açtığına dair bir kanıt bulunamadı.
Bununla beraber, oyunculuk şaşırtmayan bir artışa sahip. Evlerinde izole bir şekilde yaşayan kitleler için yapabilecek en iyi şeylerden biri. Yakın zamanda, Verizon‘un oyunlardaki artışın %75 olduğunu açıkladı ve Steam‘in 20 milyon kullanıcı rekorunu yakaladı. Activision’un Call of Duty Warzone’u üç günde 15 milyon oyuncuya erişti. Böyle bir durumda Dünya Sağlık Örgütü’nün fiziksel temas bulunmayan bir aktiviteyi teşvik etmesi pek de şaşırtıcı değil.