EPIC League CIS 2021 Final Maçı Bu Akşam Oynanacak

Günün bir diğer büyük mücadelesi de EPIC League CIS 2021 final karşılaşmalarında. Oldukça tartışmalı ve sürprizlerle dolu mücadeleler sonunda bir slotu Gambit’in aldığı etkinlikte bu akşam heyecan dorukta. İkinci slotun sahibini bulacağı Akuma vs. Virtus.Pro maçı öncesi nefesler tutuldu.

Lakin bu etkinlikte maçlar birbiri ardına oynanırken bazı tartışmalar da yaşandı. Özellikle Akuma’nın önce Natus Vincere, sonra Virtus.Pro karşısında aldığı iki ayrı 2-0’lık ezici galibiyet oldukça büyük tartışmalara konu oldu. Birçok takipçi Akuma’nın hile yaptığını düşündüğünü açıkça belirtti. Normal şartlarda ismi daha önce sık duyulmamış bir takımın iki devi böylesine net skorlarla ezip geçmesi anlaşılabilir şekilde bir soru işareti yaratır. Ancak s1mple gibi önemli oyuncuların ve Thorin gibi sahnenin hatırlı isimlerinin etkinlik kalitesine tepki göstermesi bu tartışmaların odağı haline geldi. GOTV’nin sağlam bir şekilde korunmaması, delay (gecikme) olmaması ve sunucularda hile koruma sistemleri kullanılmadığı söylemleri bir RMR etkinliği için fazlasıyla ciddi iddialar.

Bu tartışmalar süredursun, diğer yanda Gambit büyük finale Akuma’nın sürpriz serisini 2-0 ile durdurarak ulaştı. Alt seride ise önce K23 ve forZe, ardından Natus Vincere ve Entropiq, son olarak da Spirit etkinliğe birer birer veda ettiler. Bu akşam Akuma ve Virtus.Pro ikilisinden biri daha etkinliğe veda ederek sahneyi finalistlere bırakacak. Son dönemde oldukça etkili oyunlarla birçok turnuvada önemli başarılara imza atan Gambit’in final performansı merakla bekleniyor. Virtus.pro’nun daha önce Akuma’ya 0-2 mağlup olması, Akuma’nın ise Gambit’e 0-2 mağlup olması finalde Gambit’i favori yapıyor. Ancak CSGO’da maç bitmeden hiçbir şeyin bitmediğini daha önce defalarca gördük. Geriden gelerek kupa kaldıran bir Virtus.pro ile karşılaşmamız da hiç zor değil. EPIC League CIS 2021 final karşılaşmaları sırasıyla TSİ 17.00 ve 20.00’da Epicenter’ın resmi Twitch kanalından takip edebilirsiniz.

Exit mobile version