EPIC League CIS 2021 Mücadelesinde Akuma Sürprizi

CSGO sahnesi Mayıs 2021 ayında oldukça renkli ve heyecanlı mücadelelere evsahipliği yapıyor. Önemli etkinliklerin yanı sıra daha küçük çaplı bazı turnuvalar da birbirinden güzel maçlarla ekranlara geliyor. Kuzey ülkelerinin takımlarını bir araya getiren EPIC League CIS 2021 de bunlardan biri. Etkinlikte ödül havuzu $40,000 nakit ve RMR puanlarından oluşuyor.

16 takımla Grup Aşaması başlayan EPIC League CIS 2021, ilk etapta Swiss Bo3 formatı ile bu 16 takımın arasından en iyi 8 takımı belirledi. En iyi 8 takımın çifte eleme formatı üzerinden Playoff aşamasına katılmasıyla devam eden mücadelede takımlar oldukça dişli. Ancak Natus Vincere, Gambit, Virtus.Pro ve Spirit gibi ekiplerin korku saldığı fikstürde aradan inanılmaz bir sürpriz çıktı. Sürprizin ismi ise Akuma.

Akuma Neler Yapıyor Öyle!

Son 8’e kalan takımların arasında en düşük HLTV sıralamasına (#69) sahip olan Akuma, önce Natus Vincere ile karşılaştı. Bu maçta Natus Vincere’yi Mirage ve Dust2‘de sırasıyla 16-2 ve 16-10 gibi inanılmaz skorlarla mağlup eden Akuma sahneye adeta bomba gibi düştü. Karşılaşmanın ilk haritasında s1mple’ın 0.20 rating ile oynaması da büyük şok etkisi yaratmıştı. Ardından son dönemde güzel bir momentum yakalayan Virtus.Pro ekibiyle karşılaşan Akuma, tesadüf eseri yine Mirage ve Dust2‘de rakibinin karşısına geçti. Başarılarının tesadüf olmadığını gösterircesine 16-9 ve 16-6‘lık iki net galibiyetle bir efsaneyi daha ezip geçen Akuma beşlisi izleyenleri adeta çıldırttı.

Sırada son dönemin formda ekiplerinden Gambit var. 29 Mayıs 2021 Cumartesi günü TSİ 17:00’de oynanacak olan bu karşılaşmaya şu an bütün CSGO takipçileri kilitlenmiş durumda. Büyük final için şans arayan iki ekipten galip çıkan taraf finale adını yazdıracak. Gambit bir süredir rüzgarı arkasına almış durumda, ancak Akuma da son haftada akla hayale gelmeyecek işler yapıyor. Heyecanlı geçmesi beklenen maçın öncesinde ise Akuma ve Gambit’in kurbanları alt seride turnuvada kalma mücadelesi verecekler.

Exit mobile version