ESIC, HUNDEN İçin Uygulanan Cezayı Kaldırdı

(Kaynak: HLTV)

Son gelen haberlerde Heroic koçu HUNDEN için ESIC tarafından verilen 2 yıllık men cezasının kaldırıldığı doğrulandı. Daha önce izleyici koç hatasının suistimali gerekçe gösterilerek müsabakalardan geçici olarak men edilen HUNDEN, daha sonra Heroic ile çalıştığı dönemde takımın strateji dosyalarını rakip takımlarından birinin üyesiyle IEM Cologne öncesi paylaştığı için 19 Ağustos 2021 yılında tekrar ceza almıştı.

29 Kasım tarihinde gerçekleşen görüşmeler ışığında taraflar HUNDEN için uygulanan cezanın kaldırılması hususunda anlaştıklarını duyurdular. Bu gelişmenin yanı sıra, HUNDEN bu tarz durumlarla tekrar karşılaşmamak adına ilgili konularda “eğitim” almayı kabul ederken ESIC de prosedürlerini ve politikalarını endüstrinin maksimum yarar göreceği ve amaca uygun olacak biçimde gözden geçireceklerine dair taahhütte bulundu.

Klasör paylaşımı, her ne kadar doğrudan bir etki göstermediği söylense de dürüstlük ve şeffaflık politikası noktasında tehdit oluşturabilecek bir hamle olduğu için HUNDEN’in ceza almasıyla sonuçlanmıştı. Daha önceki izleyici koç hatasının suistimali sebebiyle de sekiz aylık bir ceza sürecinden geçen HUNDEN, son kararın ardından Twitter’da bu haberi paylaşarak kendisine destek veren legal ekibe de teşekkür etmeyi ihmal etmedi.

Exit mobile version