Eski CSGO Oyuncusu Shay “shAay” Victorio 116 Yıl Hapis Cezası Aldı

Eski CSGO Oyuncusu Shay “shAay” Victorio 116 Yıl Hapis Cezası Aldı

Brezilyalı CSGO oyuncusu Shay “shAay” Victorio dolandırıcılığa ortak olmaktan 116 yıl hapis cezası aldı.

Eski Counter Strike: Global Offensive oyuncusu Shay “shAay” Victorio, ortağı olduğu online satış mağazasının yüzden fazla kullanıcıyı dolandırması ile ilgili davada hapis cezasına çarptırıldı. 2013-2017 yılları arasında ortağı olduğu mağazanın gerçekleştirdiği satışlarda, satın alınan ürünleri teslim etmeyip, para iadesi yapmayı da reddettiği söyleniyor.

São Paulo Devlet Bakanlığı (MPSP) tarafından görülen davada 118 kullanıcı shAay’e karşı ifade vermişti ve karar geçtiğimiz günlerde açıklandı.Her ne kadar verilen ceza 116 yıl olarak belirlense de, Brezilya kanunlarına göre verilebilecek en uzun hapis cezası 30 yıl olarak belirlenmiş. Bu yüzden shAay bu karara itiraz edebilir. 

Eski CSGO oyuncusu suçlamalar hakkında Instagram üzerinden bir açıklamada bulunmuştu. Google Çeviri aracılığıyla çevrilen açıklama şu şekilde:

“Haberler hakkındaki endişelerinizi anlayabiliyorum. Şu an tutuklanmış değilim, kanundan kaçmıyorum ve tutuklanacağımı da düşünmüyorum. Bu iddialardaki problemler eski kocamın sahip olduğu ve bana zarar veren işlemler yüzünden gerçekleşiyor. Biz ayrıldığımızda bütün sorumluluğu kendi üzerine almıştı. Ben kendi gücümle çalışıyorum, günlük olarak canlı yayınlar yapıyorum ve alanımda tanınan biriyim. Yaşadığım yerin adresi belli ve ortadan kaybolmuş değilim. İddialar benim profilime uymuyor.” – Shay “shAay” Victorio.

Shay “shAay” Victorio yaklaşık olarak 11 yıl boyunca profesyonel olarak Counter-Strike oynamış ve Mayıs 2018 tarihinde Keyd Stars CSGO takımındaki görevinden ayrılarak, emekli olmuştu. Mibr, ProGaming, paiN, Santos Dexterity ve Bootkamp gibi diğer Brezilyalı espor organizasyonları ile birlikte işler de yapmıştı. 

NHL Gaming World Championship 2020 Başlıyor

Exit mobile version