ESL Challenger Katowice 2023 İçin Final Zamanı

Bir yanda BLAST Premier Spring Final 2023 için büyük final hazırlıkları sürerken, diğer yanda da ESL Challenger Katowice 2023 için hızlı bir Playoff serisi bizleri bekliyor. Gündüz TSİ 13.30‘da ilk karşılaşma olan Virtus.pro vs. 9z ile başlaması beklenen Playoff aşaması, TSİ 17.00‘da FORZE vs. ENCE arasındaki mücadeleyle ikinci finalisti belirleyecek. Akşam TSİ 20.30‘da ise bu önemli etkinliğin şampiyonunu belirlemek üzere iki finalist son kez sahaya çıkacak.

Grup aşamasında sizlerle paylaştığımız haberde bazı tahminlerde bulunmuştuk. A Grubu‘nda bulunan Virtus.pro ve ENCE ekipleri, an itibariyle organizasyon desteği bulunmayan Party Astronauts ile Bravado karşısında sahip oldukları avantajı etkili kullanarak Playoff aşamasının karşılıklı köşelerine zorlanmadan geçen iki takım oldu. Ancak B Grubu’nda Brezilya ekibi paiN, 9z ve ECSTATIC karşısında aldığı mağlubiyetlerle etkinliğe çok hızlı veda etti. Bu boşluğu etkili değerlendiren takım ise 9z oldu ve ECSTATIC karşısındaki ölüm kalım maçını kazanarak Playoff’a adını yazdırmayı başardı. Bütün bu karmaşada rakiplerine fazla zorlanmadan üstünlük sağlayan FORZE ise beklendiği gibi grup lideri olarak yükseldi. Böylece Playoff aşamasının tarafları da belirlenmiş oldu.

Gelelim ödül havuzuna, son 4’e kalan takımlar artık $10000 değerinde nakit ödülü garantilemiş durumdalar. Ancak asıl ödül, şampiyon takımın alacağı ESL Pro League Season 18 bileti. 30 Ağustos tarihinde başlayıp 1 Ekim’e kadar sürecek olan bu prestijli etkinlik, özellikle alt seviyelerden takımlara CSGO’nun sunduğu en üst düzey rekabete erişim şansı sağladığı için para ödülünün ötesinde çok değerli bir tecrübe edinme şansı da sunuyor. Bu akşam hangi takımın buradan yola çıkarak Yaz mevsimi sonunda kıran kırana bir mücadeleye katılacağını hep birlikte göreceğiz. Aynı saatlerde ise BLAST Premier Spring Final 2023 finali de Heroic ile Vitality arasında oynanıyor olacak. Bugün CSGO tutkunları için gerçekten dolu dolu geçecek.

Exit mobile version