ESL Challenger Rotterdam İçin Yarı Final Heyecanı

Eternal Fire için Movistar Riders karşısında alınan yenilgi ile başlayan ESL Challenger Rotterdam 2022 mücadelesi bugün güzel haberlerle devam etti. Önce kaybedenler, ardından karar maçında sahada olan temsilcimizin bugünkü karşılaşmalarına kısaca göz atalım.

Günün ilk karşılaşması Nixuh ekibi ile oynandı. Sırasıyla Inferno ve Vertigo haritalarında oynanan karşılaşma çekişmeli başladı. Nixuh’un seçimi olan Inferno’ya temsilcimiz savunmada sağlam bir oyunla başladı ve ilk yarı 10-5 üstünlükle bitti. Hücumda aynı etkin oyunu sergileyemeyen Eternal Fire’a karşı rakip takım savunmada daha başarılı bir performans gösterince fark kapandı ve skor 14-14’e kadar geldi. Ardından birer round almayı başaran iki takım, maçı uzatmaya götürdü. Uzatmada silkelenen Eternal Fire, dengeyi yakalayamayan rakibine karşı galip gelerek kendi tercihi olan Vertigo’ya avantajlı geçti. Burada XANTARES ve paz rakibe adeta eziyet edercesine oynadı ve kısa sürede 16-5’i bulan temsilcimiz için sıra Movistar Riders ile karar maçına geldi.

Movistar Riders maçı ise tam tersi sırayla Vertigo ve Inferno haritalarında oynandı. Vertigo yine temsilcimizin seçimi iken Inferno da rakibin seçimiydi. İlk haritanın ilk yarısında oldukça çekişmeli bir karşılaşma izledik ve Movistar Riders devreyi 8-7 önde kapadı. Ancak savunmada bambaşka bir başarı gösteren Eternal Fire, çoğunlukla rakibin bombayı yerleştirmesine engel olamasa da 16-10’u bularak avantaj yakaladı. Inferno tarafında ise hızlı başlayan Movistar Riders kısa sürede momentumu kaybedince temsilcimiz ilk yarı bitişinden sonrası da dahil olmak üzere 10 roundluk bir seri yakaladı ve skoru 13-5’e kadar getirdi. Rakip tekrar toparlanarak 12-15’e kadar farkı daraltsa da Eternal Fire özellikle imoRR‘un etkili performansı ile sürdürdüğü üstünlüğü 16. round ile kapattı ve ESL Challenger Rotterdam 2022 için yarı final biletini almayı başardı.

Yarın itibariyle son günü olan ESL Challenger Rotterdam 2022 etkinliğinde yarı final ve final mücadelesi oynanacak. Günün ilk karşılaşması sabah TSİ 10.00‘da ENCE ve Eternal Fire arasında oynanacak. Diğer yarı final maçı ise TSİ 13.30‘da MOUZ ve Outsiders arasında oynanacak. Bu maçlardan galip ayrılan takımlar TSİ 17.00‘da büyük final için karşı karşıya gelecekler. Şampiyon olan takım, $50000 para ödülünün yanında ESL Pro League Season 17 Conference biletini de almaya hak kazanacak. Temsilcimize kupa yolunda başarılar diliyoruz.

Exit mobile version