ESL Pro League Season 13, A Grubu Maçlarıyla Başladı

2021 Mart ayının beklenen CSGO etkinliği ESL Pro League Season 13, 8 Mart 2021 tarihinde A Grubu’nun maçlarıyla açılışını yaptı. İlk gün sadece iki maçın oynandığı etkinlikte bugün oynanan dört maç ile grubun ikinci tur maçları tamamlanıyor. An itibariyle sonuçlanmış olan beş maçtan dört tanesi 2-0 biterken sadece bir maçta üçüncü haritaya gidildi.

8 Mart Maçları

ESL Pro League Season 13 açılışında 8 Mart 2021’de oynanan iki maçın ilki Complexity ile FunPlus Phoenix arasındaydı. Complexity’nin rakibini Nuke’de 16-6 ve Dust2’de 16-10 skorlarla rahat geçtiği mücadelede takımı sırtlayan isimler poizon ve blameF oldu.

İkinci karşılaşmada ise Heroic‘in Renegades ekibini 2-0 ile mağlup etmesine tanık olduk. İlk harita Inferno oldukça çekişmeliydi ve uzatmalarda Heroic’in son bir çabasıyla maç 19-16 skorla Heroic lehine bitti. Bu haritanın istatistikleri hayli dengeliydi ve taraflar birbirine çok yakın performanslar gösterdiler. Ancak ikinci harita Train‘de işler değişti ve Heroic rakibini adeta 16-5 skorla ezip geçti. Maçta genel olarak Renegades’in zayıf halkası aliStair takımına birçok pozisyona mal oldu.

9 Mart Maçları

ESL Pro League Season 13’te Bugün oynanan karşılaşmaların ilki, tek 2-1 sonuçla kapanan BIG ile OG arasındaki maçtı. İlk iki harita Overpass ve Nuke‘ün karşılıklı 16-14’lerle 1-1’e getirdiği maçta son harita Inferno‘yu OG net bir taarruzla 16-6 kapatmayı bildi. OG özellikle clutch konusunda önemli bir başarı göstererek BIG’in toplam 2 clutch’ına karşılık Nuke haritasında 4 ve toplamda 8 başarılı clutch ile maça tutundu diyebiliriz.

Ardından FunPlus Phoenix ile Renegades sahadaydı. Eski GODSENT kadrosundan kurulan FunPlus Phoenix, rakibini 2-0 ile zorlanmadan geçmeyi başardı. Nuke ve Dust2 haritalarını seyrettiğimiz mücadelede 16-11 ve 16-9 skorlarla nispeten çekişmesiz bir maç seyri gördük. FunPlus Phoenix’i zafere taşıyan oyuncular başta suNny olmak üzere zehN ve STYKO üçlüsüydü. Renegades ekibi maça tutunma konusunda son dakikaya kadar gösterdiği çaba ile izleyenlerden takdir topladı.

Günün üçüncü maçı ise Complexity ile OG arasındaydı. İkinci maçına çıkan OG bu kez maça tutunamadı ve ilk haritayı uzatmalarda kaybetse de ikinci haritada 16-10 ile kısa düşen taraf oldu. Bu maçta da oyuncuların performansları oldukça dengeliydi ve takımlar birbirlerine ezici bir üstünlük sağlamadılar. Uzun seriler görmediğimiz maçta açılış skorlarından hasar ortalamalarına kadar taraflar kafa kafaya bir istatistik ortaya koyarak keyifli bir maç izlettiler.

Gün Sonu

Biz bu satırları yazarken ESL Pro League Season 13’te günün son maçı BIG ile Heroic arasında oynanıyor ve 1-1’lik beraberlik sürüyor. Son harita Vertigo‘nun henüz başladığı karşılaşmada açılışı Heroic 16-12 ile Nuke haritasında yaptı. Bu mağlubiyetten sonra BIG’in cevabı gecikmedi ve Mirage‘da 16-7 ile skora denge geldi. OG maçında beklenen performanstan oldukça uzak olan XANTARES, bu kez rakip takıma şans tanımadı ve adeta önüne gelene mermi yağdırdı. +17 K/D farkı, 121.4 ADR ve 1.96 rating ile haritanın açık ara yıldızı olan temsilcimiz, formsuz olduğu söylentilerine de böylece net bir yanıt verdi.

Bu nefis mücadeleleri ESL resmi Twitch kanalından izleyebilir, etkinliğin resmi hltv.org sayfasından fikstürleri takip edebilirsiniz. Biz de eSports360 olarak sizlere oynanan maçların özetleriyle bu sayfalarda eşlik ediyor olacağız. Bizden ayrılmayın!

Exit mobile version