ESL Pro League Season 14 İçin Geri Sayım Başladı

CSGO sahnesinde yaz mevsiminin en heyecanla beklenen etkinliği IEM Cologne 2021’in bitişiyle gözler artık bir sonraki büyük mücadele olan ESL Pro League Season 14’e çevrildi. 24 takımın toplam $750,000 değerindeki ödül havuzu için kıyasıya rekabet edeceği bu büyük etkinlik 16 Ağustos’ta başlıyor. Yaklaşık 1 ay sürecek olan ESL Pro League Season 14’te altışar takımdan oluşan 4 grup ile bir Grup Aşaması ve ardından en iyi 12 takımın dahil olacağı bir Playoff izleyeceğiz.

Bu kez bir süredir kullanılan Play-In sistemi değiştiriliyor. Önceden grup liderlerinin doğrudan yarı finale yükseldiği sistemde bunun olması istenenden büyük bir avantaj olduğu kanaatine varan organizatörler, şimdi Playoff aşamasını bir adım geriden başlatıyor. İlk Playoff aşamasında grup ikinci ve üçüncüleri açılış maçlarını yaparak galipleri çeyrek finale grup liderlerinin karşısına gönderiyorlar. Böylece bir takımın Grup Aşaması dahilinde ulaşabileceği en avantajlı konum doğrudan çeyrek final olacak.

Grup Aşaması Şenlikli Olacak

Gruplardaki takımların listeleri ise birbirinden iddialı. A Grubu’nda Heroic, Astralis, Vitality, Spirit, ENCE ve Bad News Bears ekipleri var. Yakın zamanda Heroic ve Astralis arasında ortaya çıkan koç transferi söylentileri bu grubu daha da ilginç kılıyor. B Grubu’nda G2, Virtus.pro, Complexity, OG, Renegades ve Sinners ekipleri mücadele edecekler. C Grubu’nda ise Natus Vincere, FaZe Clan, BIG, mousesports, Evil Geniuses ve Fnatic‘i görüyoruz. B ve C grupları genel olarak 1-2 takım dışında çok ağır iddialar taşımazken D Grubu tam tersine ateş hattı gibi. NiP, Liquid, TeamOne, Entropiq, Gambit ve FURIA takımları Playoff öncesi son viraj olan grup mücadelesinde nefis bir çekişme izletecekler gibi görünüyor.

Bu büyük maratonda Büyük Final hariç tüm karşılaşmalar Bo3 oynanacak. Büyük Final ise her zamanki gibi Bo5 formatında oynanacak. Fikstür henüz belirlenmiş değil. Etkinlikten şampiyon olarak ayrılan takım $175,000 ödül, 1300 ESL Pro Tour puanı, BLAST Premier sene finali katılım hakkı ve BLAST Premier sıralamalarında 2800 puan kazanacak. Ayrıca tüm takımlar grup aşamasında galibiyet başına $5,000 dolar ödül alacaklar. Karşılaşmaları ESL’in resmi Twitch kanalından takip etmeniz mümkün.

Exit mobile version